Ενθαρρυντικά τα σημάδια για τον σκύλο που δέχθηκε χτύπημα με τσεκούρι στο κεφάλι στην Πλύτρα Λακωνίας

Όρθιος στάθηκε χθες το απόγευμα κάνοντας δειλά τα πρώτα του βήματα ο Τζόνυ, ο αδέσποτος σκύλος τον οποίον κάποιος εγκληματίας χτύπησε με τσεκούρι στο κεφάλι τραυματίζοντας τον πολύ σοβαρά το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 στην Πλύτρα Λακωνίας.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα θετική και ενθαρρυντική για την πορεία της υγείας του καθώς όπως δείχνει η μέχρι στιγμής κλινική του εικόνα το σοβαρό τραύμα που φέρει ανάμεσα στα μάτια δεν του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο. Ο Τζόνυ ακολουθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή, ενώ τρώει και πίνει νερό μόνος του.

 Δίνεται αμοιβή 2.250 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες
για τον δράστη αυτού του βάρβαρου εγκλήματος

Θυμίζουμε ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων και δίνει αμοιβή, η οποία αυξήθηκε από 1.000 ευρώ σε 2.250 ευρώ (τα χρήματα της επικήρυξης προσφέρουν ιδιώτες) σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη. Τα έξοδα περίθαλψης, νοσηλείας και θεραπείας του κάλυψε η κα Κατερίνα Γιαννιού. Ο Τζόνυ, ο οποίος φιλοξενείται σε σπίτι, μόλις συνέλθει και αναρρώσει πλήρως θα δοθεί για υιοθεσία ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος 4039/2012.

Ο Τζόνυ βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος και χτυπημένος με τσεκούρι ανάμεσα στα μάτια, το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου 2017 στην Πλύτρα Λακωνίας από τη γυναίκα που τον φρόντιζε, η οποία το προηγούμενο βράδυ για να τον προστατέψει από την βροχή τον είχε δέσει στο υπόστεγο του σπιτιού ενός φιλόζωου, χωρίς να ξέρει τι θα επακολουθήσει.

 Πριν από ένα χρόνο κάποιο ανθρωπόμορφο τέρας πέρασε από το λαιμό του
μια συρμάτινη θηλιά για να τον βασανίσει 

Τον μετέφεραν εσπευσμένα στον κτηνίατρο Γιώργο Χριστάκο στους Μολάους Λακωνίας, ο οποίος αφού περιποιήθηκε το τραύμα του στη συνέχεια του χορήγησε μορφίνη για να μην πονάει. Ο Τζόνυ για ένα εικοσιτετράωρο αδυνατούσε να κουνήσει τα πίσω του πόδια, ένδειξη ότι είχε υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη.

Ο σκυλάκος όμως από χθες το απόγευμα άρχισε να περπατάει και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει. Τις επόμενες ημέρες όμως θα υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί εάν το χτύπημα με τσεκούρι του προκάλεσε κάποια άλλη βλάβη ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα.

 Ανοίξτε την καρδιά σας και υιοθετήστε αυτό το πλάσμα
που δίνει μόνο την αγάπη του

Ο Τζόνυ είναι προφανώς για κάποιον ή κάποιους ανεπιθύμητος στη γειτονιά όπου δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση. Πριν από ένα χρόνο εντοπίστηκε να περιφέρεται με μια συρμάτινη θηλιά στο λαιμό και πριν από λίγες μέρες χτυπήθηκε βάναυσα με τσεκούρι.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει αυτό το πανέμορφο και καλοκάγαθο πλάσμα ηλικίας 2 ετών και ουσιαστικά να τον σώσει από τον εγκληματία, ο οποίος παραμένει άγνωστος αφού οι συγχωριανοί του που προφανώς γνωρίζουν τη δράση του μέχρι στιγμής τον καλύπτουν, να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6980212167 ή να στείλει μήνυμα στη σελίδα που διαθέτει στο facebook ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς.