Επιχείρηση στα Ιωάννινα υιοθέτησε την αδέσποτη σκυλίτσα που εγκατέλειψαν μαζί με τα κουτάβια της

Η Ματίνα, όπως την ονόμασαν οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ιωαννίνων «Animal Action», βρέθηκε πριν από λίγο καιρό μέσα σε μια κούτα μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια της, σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Προφανώς ο ανεύθυνος «κηδεμόνας» της την άφησε να ζευγαρώσει και στη συνέχεια την παράτησε μαζί με τα κουτάβια της στο δρόμο για να απαλλαγεί από τις ευθύνες του.

Εθελοντές του Συλλόγου μετέφεραν τη σκυλίτσα και τα μικρά της σε ασφαλές περιβάλλον. Όπως λένε η σκυλίτσα ήταν τόσο ξεχωριστή και αξιολάτρευτη που παρά την ταλαιπωρία της δέχθηκε να θηλάσει άλλα 5 κουτάβια που είχαν εντοπίσει πεταμένα στα σκουπίδια.

 

 

Οι άνθρωποι που νοιάστηκαν για την Ματίνα προσπάθησαν να της βρουν μια στοργική οικογένεια για να την υιοθετήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η έλλειψη χώρου και δυνατότητας περαιτέρω φιλοξενίας ανάγκασε το Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ιωαννίνων «Animal Action» να επανεντάξει την σκυλίτσα, που είχε ήδη στειρωθεί, στην περιοχή όπου εγκαταλείφθηκε, έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση.

Οι εθελοντές του Συλλόγου συνέχιζαν να την φροντίζουν μεριμνώντας για το καθημερινό φαγητό και νερό της. Μέχρι που η Ματίνα σε μια από τις αδέσποτες περιπλανήσεις της  στην περιοχή βρήκε τη νέα της οικογένεια. Και τη βρήκε σε μια επιχείρηση. Όλοι εκεί την λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή και αποφάσισαν να την κρατήσουν κοντά τους. Οι εθελοντές του Συλλόγου με ιδιαίτερη χαρά αναφέρουν ότι η Ματίνα βρήκε πολύ αγάπη και φροντίδα δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να είναι ευτυχισμένη.