Έτοιμα να βρουν τη νέα τους οικογένεια τα δύο σκυλάκια που η ανεύθυνη «ιδιοκτήτριά» τους τα παραμελούσε συστηματικά

Μετά από δεκατέσσερις ημέρες φροντίδας τα δύο σκυλάκια, ράτσας Μαλτέζ, που η «ιδιοκτήτριά» τους τα είχε να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, μεταμορφώθηκαν σε δύο υπέροχα πλάσματα που είναι έτοιμα να αναζητήσουν τη νέα τους οικογένεια.

Χάρη στην παρέμβαση των μελών του φιλοζωικού συλλόγου «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» τα δύο σκυλάκια σώθηκαν από τις πολλές κακουχίες, αφού ζούσαν παραμελημένα μέσα στα σκουπίδια, στα ούρα και περιττώματα τους, καταδικασμένα να βιώνουν καθημερινή κακοποίηση μιας άθλιας ζωής.

 

 

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» αναφέρει για το περιστατικό: « Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 ο φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» μετέβηκε στο Α.Τ. Λιβαδειάς και κατήγγειλε ένα περιστατικό κακοποίησης δύο σκύλων στην περιοχή μας.

Η καταγγελία κακοποίησης αφορούσε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης των ζώων (όπως θα διαπιστώσετε και από το φωτογραφικό υλικό). Ο διοικητής του Α.Τ. κ.Τσίμπρης αφού εξέτασε το φωτογραφικό υλικό, κίνησε άμεσα τις νόμιμες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού.

 

 

Την Παρασκευή, 10 Φεβρουαριου 2017, ο διοικητής κ. Τσίμπρης με συνοδεία αστυνομικής δύναμης, εκπροσώπων του φιλοζωικού συλλόγου και της κτηνιατρικής υπηρεσίας, μετέβησαν στο χώρο που κρατούνταν τα δύο σκυλιά ράτσας Μαλτέζ, και με τη συνεργασία της ιδιοκτήτριας κατέσχεσαν τα ζώα.

Τα δύσμοιρα σκυλάκια ζούσαν σε απαράδεκτες συνθήκες. Κοιμόντουσαν μέσα σε έναν σωρό από σκουπίδια, με ούρα και περιττώματα παντού, το νερό τους ήταν μαύρο και τα ίδια χαμένα μέσα στις τζίβες και τη βρωμιά. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως, αργότερα στο κτηνιατρείο, κατά την αφαίρεση των τριχών από το στόμα του ενός έφευγαν και δόντια μαζί!

 

 

Τα σκυλάκια πλέον βρίσκονται υπό την προστασία του συλλόγου και περιμένουν την οικογένεια που θα τους προσφέρει την αγάπη και την φροντίδα που αξίζουν και που τόσο πολύ έχουν στερηθεί.

Εδώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την αστυνομική διεύθυνση Λιβαδειάς και προσωπικά τον διοικητή του Α.Τ. Λιβαδειάς κ. Τσίμπρη, για την άμεση κινητοποίηση και για την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει επιδείξει σε θέματα κακοποίησης ζώων» καταλήγει φιλοζωικός σύλλογος «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς».

 

 

Αυτές οι δύο ψυχούλες μετά τη συστηματική κακοποίηση και παραμέληση που είχαν υποστεί, ψάχνουν πλέον την οικογένεια που θα τους προσφέρει όλη τους την αγάπη και φροντίδα που τόσο πολύ στερήθηκαν. Πέρασαν πολλές κακουχίες όμως η θέληση τους να δώσουν αγάπη, φιλιά και αγκαλιές είναι αστείρευτη!

Είναι δύο υπέροχα θηλυκά σκυλάκια όλο ενέργεια, μαμά(10 χρονών) και κόρη (8 χρονών),είναι ράτσας Μαλτέζ και θα δοθούν κατά προτίμηση μαζί γιατί είναι πολύ δεμένες μεταξύ τους. Ο κτηνιατρικός έλεγχος ολοκληρώθηκε και είναι υγιέστατες.

 

 

Θα δοθούν εμβολιασμένες, στειρωμένες, αποπαρασιτωμένες και με μικροτσίπ στο όνομα του νέου κηδεμόνα τους. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με το φιλοζωικό σύλλογο «Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς» αφήνοντας μήνυμα στη Σελίδα που διατηρεί στο facebook ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]