Έτοιμες με καλαισθητική εμφάνιση οι δυο πρώτες ταΐστρες και ποτίστρες για τις αδέσποτες γάτες της Ερμούπολης της Σύρου

Μετά το τέλος της τρέχουσας καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου θα τοποθετηθούν οι εννέα υπέροχες και λειτουργικές ταΐστρες και ποτίστρες που σχεδίασε με μεράκι ο κτηνίατρος Μανώλης Βορίσσης και κατασκεύασε με εξαιρετική ακρίβεια ο ξυλουργός Ρίκος Ρούσσος προκειμένου οι αδέσποτες γάτες της Ερμούπολης στη Σύρο να έχουν πρόσβαση σε τροφή και καθαρό νερό.

Καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, αλλά και οργανώσεις που ασχολούνται με παιδιά, παρέλαβαν τα ξύλινα δοχεία τροφής και νερού από τον κ. Βορίσση για να προσθέσουν τη δική τους πινελιά κάνοντας την κάθε μια ξεχωριστή και μοναδική.

 

 

Με ιδιαίτερη μάλιστα χαρά και συγκίνηση ο κ. Βορίσσης παρέλαβε τις δυο πρώτες ολοκληρωμένες ταΐστρες και ποτίστρες από την Αγγελική Καραμολέγκου και τη Γιάννα Ρούσσου, οι οποίες τις ζωγράφισαν με αγάπη και σύντομα θα κοσμούν μαζί με τις υπόλοιπες επτά τα πανέμορφα στενάκια της Ερμούπολης. Όπως ανέφερε ο κ. Βορίσσης η τοποθέτηση των ξύλινων αυτών κατασκευών θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου ώστε η όλη διαδικασία να γίνει πιο άνετα και σωστά.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε κόντρα πλακέ θαλάσσης και ανοξείδωτα μεταλλικά στοιχεία προκειμένου να είναι ανθεκτικές σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Οι τροφοδότες δηλαδή εκείνοι που θα αναλάβουν να τις γεμίζουν με φαγητό και νερό, θα εκπαιδευτούν για τη σωστή χρήση τους και καθαριότητά τους. Επίσης σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Μάριο Βουτσινό, οι δημοτικοί  υπάλληλοι της καθαριότητας θα ενημερωθούν για τη θέση και τη λειτουργία τους.