Ευτυχισμένος ο «καινούργιος»…Κρόνος!

Τη θαλπωρή του δικού του σπιτιού απολαμβάνει  ο Κρόνος  δίπλα στην κηδεμόνα και σωτήρα του Παρασκευή Οικονόμου, η οποία ταξίδεψε στις 21 Δεκεμβρίου από τον Πειραιά στη Σκύδρα Πέλλας, διανύοντας μια απόσταση 500 χιλιομέτρων, μόνο και μόνο για να παραλάβει τον καλοκάγαθο αυτόν γίγαντα που ζούσε ολομόναχος έξω από μια άδεια στάνη αφού εκεί τον είχε εγκαταλείψει  ο κτηνοτρόφος πρώην «ιδιοκτήτης» του.

Για εκείνον ο Κρόνος ήταν ένα αναλώσιμο εργαλείο. Όταν πια μεγάλωσε σε ηλικία κι έπαψε να του είναι χρήσιμος στη φύλαξη του κοπαδιού του, τον πέταξε ελαφρά τη καρδία, αδιαφορώντας αν θα καταφέρει να επιβιώσει χωρίς φαγητό και νερό, κι εκτεθειμένος στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Για την Παρασκευή Οικονόμου όμως, που είχε χάσει πρόσφατα τον δικό της αγαπημένο σκύλο, ο Κρόνος ήταν ένα πλάσμα προδομένο και δεν άντεχε να τον σκέφτεται ολομόναχο στο βουνό.

 

 

Κι έτσι απλά οι ζωές τους ενώθηκαν. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση τους ο ένας αφέθηκε στα χέρια του άλλου, απαλύνοντας τις πληγές που κουβαλούσαν βαθιά μέσα τους.  Τις πρώτες μέρες ο Κρόνος εμφανώς καταβεβλημένος κοιμόταν συνεχώς και δεν είχε τη δύναμη να σηκωθεί στα πόδια του εξαιτίας του υποσιτισμού. Η φροντίδα και η αγάπη σύντομα έκαναν και πάλι το θαύμα τους.

 

 

«Ο Κρόνος είναι ένας άγγελος» αναφέρει στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Παρασκευή Οικονόμου, προσθέτοντας: «Όποιος έρχεται στο σπίτι μας πάει αμέσως κοντά του και θέλει χάδια. Μόνο χάδια. Είναι καλός με όλους. Με γάτες, σκυλιά, ανθρώπους. Μόνο αγάπη έχει μέσα του αυτό το πλάσμα. Γελάμε όμως και πολύ μαζί του γιατί ο «καημένος» νομίζει ότι είμαστε πρόβατα και μας σπρώχνει για να μας μαντρώσει. Ο Κρόνος χαίρεται κάθε στιγμή της ζωής του. Πήγαμε και την πρώτη μας εκδρομή στην Πλύτρα Λακωνίας. Την απόλαυσε με την καρδιά του».

 

 

Όχι μόνο η ψυχολογία του, αλλά και η υγεία του Κρόνου όλο και βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Από τα μόλις 40 κιλά που ζύγιζε αυτό το πλάσμα με την κατάλληλη διατροφή έφθασε τα 53. Συνεχίζει να λαμβάνει βιταμίνες και ακολουθεί θεραπεία για Ερλίχια.

Ιδιαίτερα συγκινημένη η Παρασκευή Οικονόμου καταλήγει: «Μπορεί η ζωή να μου στέρησε τον λατρεμένο μου Ίγκορ, όμως μου χάρισε τον Κρόνο, τον καλοκάγαθό μου γίγαντα. Ένα περήφανο πλάσμα που βασανίστηκε  τόσο πολύ στη ζωή του και το μόνο που ξέρει είναι να δίνει την αγάπη του. Ευτυχισμένος λοιπόν ο «καινούργιος»…Κρόνος. Είμαστε τυχεροί που ήρθε στη ζωή μας».