Η αγάπη και η φροντίδα την έφεραν ξανά στη ζωή

Μετά την πολύμηνη θεραπεία της κατά της σαρκοκοπτικής ψώρας η Πέτρα κέρδισε ξανά τη ζωή της και απολαμβάνει τις βόλτες της έξω από το καταφύγιο ζώων του «Save a Greek Stray» όπου φιλοξενείται και δέχεται σε καθημερινή βάση την αγάπη και τη φροντίδα των εθελοντών.

Η Πέτρα δεν θυμίζει πια σε τίποτα τη σκυλίτσα που περιφερόταν στους δρόμους σε τραγική κατάσταση ακροβατώντας ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Εντοπίστηκε να πάσχει από προχωρημένο στάδιο σαρκοκοπτικής ψώρας και η ασθένεια είχε σημαδέψει παντού το αδύναμο κορμί της.

 

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι άνθρωποι του “Save a Greek Stray” που δεν αντιμετώπισαν την Πέτρα ως μια χαμένη υπόθεση, αναφέρουν για τον αγώνα που έδωσε τους τελευταίους μήνες για να ξεπεράσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει: «Είναι κάποιες φορές που αναρωτιόμαστε τόσα πράγματα και απάντηση δεν έχουμε καμιά. Πώς έζησε τόσα χρόνια; Πόσες φορές να γέννησε χωρίς καμία βοήθεια; Πόσες φορές ν' αντίκρυσε την έκφραση της αηδίας και της αποστροφής στα βλέμματα των περαστικών; Πόσοι την είδαν και πόσοι πραγματικά νοιάστηκαν; Η Πέτρα που αγωνίστηκε σκληρά επί χρόνια στο δρόμο, που πάλεψε ακόμα και μέσα στο καταφύγιο για να ξεπεράσει τα δεκάδες προβλήματα υγείας, η Πέτρα που αντιπροσωπεύει τη ζωή ενός οποιουδήποτε αδέσποτου των ελληνικών δρόμων, επτά μήνες μετά, βγαίνει και απολαμβάνει τις βόλτες της. Υποβάλουμε τα σέβη μας σ’ ένα σπουδαίο πλάσμα».