Η αγάπη τους έσωσε την σκελετωμένη σκυλίτσα που βρέθηκε με κομμένη την πατούσα στον Πόρο Κεφαλλονιάς

Καθημερινά βελτιώνεται η υγεία της σκυλίτσας που εντοπίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2016 εξαιρετικά σκελετωμένη με πολλές πληγές στο κορμί της και κομμένη την πίσω αριστερή της πατούσα στον Πόρο Κεφαλονιάς.

Η γυναίκα που την βρήκε ζήτησε τη βοήθεια των εθελοντών του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού αμέσως έσπευσε στο σημείο ο Ανδρέας Παπαδάτος, μέλος του ΔΣ, ο οποίος μετέφερε τη σκυλίτσα στον κτηνίατρο Ελευθέριο Ψαρρό.

 

 

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ασιτία και αφυδάτωση, ενώ οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι θετική στη Λεϊσμανίωση. Αφού περιποιήθηκε τις πληγές της σκυλίτσας, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο ARK (Animal Rescue Kefalonia) του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» όπου εξακολουθεί να φιλοξενείται ακλουθώντας ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Maria Marina Machado είχε αποκαλύψει τότε ότι η κλινική κατάσταση της σκυλίτσας ήταν από τις πιο σκληρές εικόνες που είχαν συναντήσει ποτέ οι εθελοντές στο καταφύγιο αφού αυτό το πλάσμα ήταν στην κυριολεξία ένα μάτσο κόκκαλα εξαιτίας της πείνας, της δίψας και της κακουχίας. Τους κοιτούσε, όπως είπε, με δυο απορημένα ματάκια γεμάτα λύπη που όμοια τους δεν είχαν συναντήσει ποτέ ξανά.

 

 

Μετά από πολύ φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή, καλό φαγητό και αγάπη η σκυλίτσα άρχισε  σιγά – σιγά να συνέρχεται. Η Σταμίτσα, όπως την ονόμασαν οι άνθρωποι του καταφυγίου ARK (Animal Rescue Kefalonia), την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου αφού δέχθηκε πρώτα την περιποίηση από την Αγγελική Γαλιατσάτου, επισκέφθηκε τον κτηνίατρο της Ελευθέριο Ψαρρό που έμεινε έκπληκτος από τη βελτίωση της υγείας της.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Maria Marina Machado ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη διάσωση της σκυλίτσας και ιδιαίτερα την Joyce Broekman που ανέλαβε από την πρώτη στιγμή αποκλειστικά τη φροντίδα της.