Η Έλενα Ακρίτα υιοθέτησε τη σκυλίτσα της Χρυσής Ακτής που προσπαθούσε να βγάλει τα κουτάβια της από κάδο σκουπιδιών

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της σκυλίτσας που εντόπισε το βράδυ της Κυριακής 31 Ιουλίου μια εθελόντρια μέλος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» να προσπαθεί μάταια να σκαρφαλώσει ένα κάδο για να βγάλει τα τρία κουτάβια της που κάποιος ανεύθυνος τα είχε πετάξει εκεί μέσα στη Χρυσή Ακτή. Η γυναίκα έβγαλε τα μωρά από τον κάδο και τα φιλοξένησε μαζί με τη μαμά τους στο σπίτι της. Η άψογη συμπεριφορά της σκυλίτσας στη βόλτα αποδεικνύει ότι δεν ήταν αδέσποτη και ότι εγκαταλείφθηκε από τους «ιδιοκτήτες» της.

Σύμφωνα με το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» η Έλενα Ακρίτα, γνωστή δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας υιοθέτησε τη μικρόσωμη σκυλίτσα που εγκατέλειψαν στη Χρυσή Ακτή, ένα από τα γνωστότερα σημεία εγκατάλειψης αδέσποτων στα Χανιά, μαζί με τα κουτάβια της, τα οποία κάποιος πέταξε μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι: «Η αφοσίωσή της και το μητρικό της ένστικτο συγκίνησε πολύ κόσμο και δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα για την υιοθεσία των κουταβιών, αλλά απειροελάχιστα για την υιοθεσία της γενναίας μανούλας. Η κα Ακρίτα ενημερώθηκε από το διαδίκτυο για την υπέροχη αυτή ιστορία και αρχικά επικοινώνησε μαζί μας για να υιοθετήσει ένα από τα κουταβάκια. Όταν έμαθε όμως ότι υπήρχε πολύς κόσμος που επιθυμούσε να τα υιοθετήσει, θέλησε να υιοθετήσει τη μανούλα και να την εντάξει στην ήδη πολυμελή οικογένεια της που περιλαμβάνει δύο πρώην αδέσποτα κουτάβια, τον Άρη και την Εύα, καθώς και δύο πρώην αδέσποτες γατούλες».

 Η Έλενα Ακρίτα μαζί με τον Άρη και την Εύα που υιοθέτησε από καταφύγιο

Η σκυλίτσα και τα κουτάβια έχουν επισκεφτεί τον κτηνίατρο και είναι καλά στην υγεία τους. Το ένα κουταβάκι έχει ήδη πάει στην νέα του οικογένεια στα Χανιά Κρήτης και τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η υιοθεσία του και των άλλων δύο. Η σκυλίτσα, για την οποία η κα Ακρίτα και η οικογένειά της επέλεξαν το όνομα Λίλλη, είναι περίπου 2 ετών και σε λίγες μέρες θα ταξιδέψει για τη νέα της οικογένεια.

Οι εθελοντές μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρουν: «Ευχαριστούμε όλους σας που ενδιαφερθήκατε για αυτά τα πλασματάκια και θελήσατε να ανοίξετε την αγκαλιά σας. Ευχαριστούμε την Έλενα Ακρίτα που τόσα χρόνια αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη της για τους μικρούς μας φίλους. Άλλωστε όπως λέει και η ίδια στο βιβλίο της Γεννήθηκα ξανθιά «Η καρδιά δεν έχει θυρίδες να βάζεις λουκέτο. Να ξεχάσεις το κλειδί κάτω από τις κάλτσες. Όποιος πονάει το ζώο πονάει τον άνθρωπο. Ο καλός ό μύλος όλα τα αλέθει. Όλα τα χωράει. Κι ας μην αντέχει».