Η σκελετωμένη σκυλίτσα μεταμορφώθηκε σ’ ένα υπέροχο πλάσμα

Η Σάντι εντοπίστηκε στις 2 Μαΐου 2016 από την Αμαλία Κωνσταντίνου να είναι σκελετωμένη από την ασιτία και αλυσοδεμένη στην αυλή του ηλικιωμένου «ιδιοκτήτη» της στην περιοχή Λάπα της Αχαΐας.

Όταν η γυναίκα ζήτησε εξηγήσεις αυτός της είπε ότι επίτηδες άφηνε την σκυλίτσα σε αυτή την κατάσταση για να αγριέψει γιατί την είχε για φύλακα. Η Αμαλία Κωνσταντίνου τράβηξε φωτογραφίες και μετέβη στο Α.Τ. της περιοχής για να κάνει καταγγελία, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς δεν έφερε μαζί της την αστυνομική ταυτότητα.

 

 

Μετά από πίεση και υπό την φόβο της καταγγελίας σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά τον ηλικιωμένο άνδρα, ενώ με γραπτή συγκατάθεσή του έδωσε τη σκυλίτσα, η οποία ήταν εξαιρετικά επιθετική, στο φιλοζωικό σύλλογο Αχαΐας ΕΛ.Α.Δ.Α. Χάρη στην παρέμβαση της Αμαλίας Κωνσταντίνου και των εθελοντών του συλλόγου η σκυλίτσα σώθηκε και απομακρύνθηκε από το δυνάστη της.

Χρειάστηκαν λίγες εβδομάδες ώστε η Σάντι να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους και να γίνει ένα υπέροχο και φιλικό πλάσμα. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου ΕΛ.Α.Δ.Α. αρκετοί φιλόζωοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να υιοθετήσουν τη σκυλίτσα για να της προσφέρουν απλόχερα ό,τι στερήθηκε στη ζωή της.

 

 

«Η Σάντι έχει υποστεί τα πάνδεινα και της αξίζει να βρει μια οικογένεια που θα της χαρίσει αγάπη. Παρόλο που στην αρχή ήταν επιθετική μαζί μας τώρα μας εμπιστεύεται γιατί κατάλαβε ότι την αγαπάμε» αναφέρουν οι εθελοντές που με τη φροντίδα τους έδωσαν ξανά ζωή σε αυτό το πλάσμα.

Η ασιτία είναι για εκείνη μακρινό παρελθόν. Παρά τις δυσκολίες που πέρασε είναι ένα πολύ καλό σκυλί με υπέροχο χαρακτήρα. Αναζητά συνεχώς χάδια και δείχνει πόσο έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή. Μόνο η αγάπη μεταμορφώνει!