Ικανοποιητικά εξελίσσεται η υγεία της σκυλίτσας που βρέθηκε με εγκαύματα στο κορμί της

Καλύτερα στην υγεία της είναι η σκυλίτσα που βρέθηκε στις 28 Δεκεμβρίου με σοβαρά εγκαύματα στο κορμί της και δίπλα της να έχει νεκρά τα κουτάβια της κλεισμένα σε σακούλα στη Λεπτοκαρυά Τρικάλων.

Τη σκυλίτσα, που την ονόμασαν Αγάπη, εντόπισε τυχαία στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 η Ιωάννα Κουτσοστέργιου, ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Τρικάλων «Ο Άργος», η οποία τη μετέφερε στην κτηνιατρική κλινική MEDIVET όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εγκαύματα στο 1/3 του σώματος της που προκλήθηκαν πιθανότατα από κάποια καυστική χημική ουσία που κάποιος ασυνείδητος της έριξε.

 

 

Η Αγάπη ακολούθησε από την πρώτη στιγμή ειδική αγωγή με αντιβίωση από το στόμα, θερμά επιθέματα και επαλείψεις με αντιβιοτική και επουλωτική αλοιφή. Η κτηνίατρος κα Στεφανία Δανίκα που ανέλαβε την περίθαλψή της δηλώνει ικανοποιημένη με τη μέχρι στιγμής πορεία της υγείας της και ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση της βελτιώνεται.

«Η πορεία της Αγάπης είναι ικανοποιητική. Τα τραύματά της επουλώνονται ικανοποιητικά, η όρεξή της είναι καλή και η γενική της κατάσταση βελτιώνεται. Έχει ξεπεραστεί η φόβος βακτηριδιακών επιπλοκών αν και συνίσταται η συνέχιση της συστηματικής χορήγησης αντιβιοτικών. Έχει προγραμματιστεί η στείρωσή της, μόλις επανέλθουν οι μαστοί της στο φυσιολογικό, καθώς και η πραγματοποίηση ορολογικών εξετάσεων για Λεϊσμανίωση, Ερλιχίωση και Διροφιλαρίωση» αναφέρει η κα Στεφανία Δανίκα.

 

 

Όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος» τα έξοδα περίθαλψης και νοσηλείας της Αγάπης έχουν καλυφθεί πλήρως από προσφορές των φιλόζωων και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί μια στοργική οικογένεια που θα ανοίξει το σπίτι της σ’ αυτό το υπέροχο πλάσμα.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει την Αγάπη μπορεί να επικοινωνήσει με το Φιλοζωικό Σύλλογο Τρικάλων «Ο Άργος» στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6973578232.