Καλύτερα στην υγεία της η σκυλίτσα που πυροβόλησαν στη Μάκρη Αρκαδίας

Ολοένα και βελτιώνεται η υγεία της σκυλίτσας που εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένη από πυροβολισμό την 1η Οκτωβρίου στο δρόμο της Παλαιάς Εθνικής Οδού κοντά στο χωριό Μάκρη στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Η γυναίκα που βρήκε τη σκύλα να είναι ανήμπορη και σε άθλια κατάσταση ενημέρωσε τους εθελοντές του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου, θεωρώντας ότι πρόκειται για εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου μετά από ατύχημα. Η ακτινογραφία όμως έδειξε περίπου 50 σκάγια διάσπαρτα γύρω από τον αυχένα της. Η σκυλίτσα είχε πέσει θύμα όχι τροχαίου, αλλά κάποιου εγκληματία που την πυροβόλησε με καραμπίνα.

 

 

«Τότε ήμασταν λίγο απαισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. Για αρκετές ημέρες δεν κουνιόταν καθόλου και φοβόμασταν ότι τα σκάγια ίσως να είχαν πλήξει τη σπονδυλική της στήλη» αναφέρουν οι εθελοντές του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης.

Η Ζήνα, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, κατάφερε τελικά να περπατήσει και να κουνήσει το κεφάλι της χάρη στη θέληση της για ζωή, στη φροντίδα που δέχεται καθημερινά από τους εθελοντές και στην κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή που συνεχίζει να ακολουθεί. Είναι ακόμα αδύναμη και φοβισμένη, αλλά δεν παύει να αναζητά και να απολαμβάνει τα χάδια των εθελοντών που είναι πια αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της.

Η Ζήνα μόλις αναρρώσει πλήρως θα είναι έτοιμη να βρει το παντοτινό της σπίτι όπου θα ζήσει με αγάπη και ασφάλεια, εγκαταλείποντας μια για πάντα την αδέσποτη ζωή της.

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης καλεί όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη αυτής της αποτρόπαιας πράξης να ενημερώσει είτε την Αστυνομία είτε το σύλλογο στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6932839363.