Καλύτερα στην υγεία του το σκυλάκι που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο μέσα σε κάδο στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς

Χάρη στην αμέριστη φροντίδα και στον επαγγελματισμό της κτηνιάτρου Σπυριδούλας Βαβάση, το σκυλάκι που κάποιος απάνθρωπος το πέταξε βαριά τραυματισμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών έξω από το νοσοκομείο του Αργοστολίου στην Κεφαλονιά, παρουσιάζει πολλά σημάδια βελτίωσης στην κατάσταση της υγείας του που προκαλούν την αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει.

Το σκυλάκι βρήκε τυχαία αργά το βράδυ της Τρίτης 16 Μαΐου ο Σωτήρης Τσαούσης όταν ο σκύλος του άρχισε να γαβγίζει επίμονα και να τον τραβάει προς το μέρος του κάδου. Κάλεσε την Αστυνομία, η οποία μετέβη στο σημείο και με τη σειρά της ενημέρωσε τους εθελοντές μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς», οι οποίοι παρέλαβαν το σκυλάκι και το μετέφεραν στην κτηνιατρική κλινική της Σπυριδούλας Βαβάση.

 

 

Η διάγνωση της κτηνιάτρου έκανε λόγο για κάταγμα κρανίου και αιμάτωμα στο ύψος των μετωπιαίων κόλπων. Τα επόμενα 24ωρα είχαν χαρακτηριστεί εξαιρετικά κρίσιμα για τη ζωή του, όμως ο σκυλάκος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και όλα δείχνουν ότι θα ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Είναι ακόμα καλύτερα από άποψη επιπέδου συνείδησης και το γεγονός ότι επανήλθε το αντανακλαστικό της κατάποσης του επιτρέπει να σιτίζεται με μαλακή τροφή, αλλά προς το παρόν με τη βοήθεια της κτηνιάτρου Σπυριδούλας Βαβάση.

 

 

Η θετική εξέλιξη στην πορεία της ανάρρωσης του σκυλάκου γέμισε χαρά και ικανοποίηση τους εθελοντές του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» που συνεχίζουν να αναζητούν πληροφορίες για τον υπάνθρωπο που πέταξε αυτό το πλάσμα στον κάδο σκουπιδιών.

«Η αμέριστη βοήθεια και αφοσίωση της κτηνιάτρου μας κας Σπυριδούλας Βαβάση και οι θετικές σκέψεις, οι ευχές και η ενέργεια όλων εσάς κάνουν θαύματα. Ο μικρός είναι πολύ καλύτερα. Πάμε καλά. Πολύ καλά! Σας ευχαριστούμε όλους σας πάρα πολύ για τα μηνύματα συμπαράστασης. Συνεχίζουμε!» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μαρίνα Μασσάδο.

Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία για το περιστατικό να επικοινωνήσει  με το Σύλλογο μέσω facebook ή να ενημερώσει την Αστυνομία.