Κανένα αδέσποτο ζώο δεν διψάει στο Δήμο Κηφισιάς

Αυτόματες ποτίστρες που παρέχουν στ’ αδέσποτα ζώα φρέσκο τρεχούμενο νερό συνεχίζει να τοποθετεί ο Δήμος Κηφισιάς και στις τρεις δημοτικές ενότητές του. Τα σημεία όπου τοποθετούνται οι αυτόματες ποτίστρες στην Εκάλη, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία υποδεικνύουν τα μέλη της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς.

Στη φωτογραφία που βλέπετε μια αδέσποτη σκυλίτσα εγκαινιάζει την αυτόματη ποτίστρα που τοποθετήθηκε πρόσφατα στην συνοικία Αδάμες ξεδιψώντας τη δίψα της με καθαρό νεράκι. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ζωοφιλίας του Δήμου Κηφισιάς κα Τερέζα Έξαρχου μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί 14 αυτόματες ποτίστρες, ενώ σύντομα θα μπουν και πολλές άλλες.

Την ίδια ανάγκη για νερό που έχουν οι άνθρωποι, έχουν και όλα τα έμβια πλάσματα. Η διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βρει από μόνος του νερό όχι όμως τ’ αδέσποτα ζώα, τα οποία εξαρτώνται άμεσα από εμάς για να ξεδιψάσουν.

Η σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων εκτός του ότι είναι υποχρέωση των ανθρώπων και δείγμα πολιτισμού, το επιτρέπει και ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής.