Με εντολή εισαγγελέα έσωσαν τη σκυλίτσα που ζούσε αλυσοδεμένη στα λασπόνερα

Η αλυσίδα, το βαρέλι και ο βούρκος αποτελούν πια παρελθόν για τη σκυλίτσα που ζούσε σε άθλιες συνθήκες σε μάντρα με οικοδομικά υλικά στην Κατερίνη. Αργά χθες το απόγευμα το Α.Τ. Κατερίνης εκτέλεσε την εισαγγελική εντολή και παρέδωσε τη σκυλίτσα στην κα Γλυκερία Βασιλειάδου, η οποία χάρη στην κινητοποίηση της μπήκε ένα τέλος στο μαρτύριο που βίωνε αυτό το φιλικό πλάσμα που ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του χρησιμοποιούσε σαν να είναι αναλώσιμο εργαλείο, χωρίς ζωή.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο σπίτι της κας Βασιλειάδου όπου δέχθηκε ίσως για πρώτη φορά στη ζωή της τη φροντίδα των ανθρώπων και παρά την ταλαιπωρία της εκείνη δεν σταμάτησε λεπτό να κουνάει την ουρά της και να δείχνει την ευγνωμοσύνη της. «Μετά από ατελείωτες ώρες αγωνίας η σκυλίτσα βρίσκεται και με το νόμο στα χέρια μας. Πρόκειται για ένα υπέροχο πλάσμα που το μόνο που ζητά είναι αγάπη και φροντίδα. Ευελπιστώ ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα τιμωρώντας παραδειγματικά τον ανεύθυνο ιδιοκτήτη της και η αστυνομία θα του επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Πρέπει όμως να του απαγορευτεί και η απόκτηση οποιουδήποτε άλλου ζώου στο μέλλον» ανέφερε η κα Βασιλειάδου στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Η σκυλίτσα θα μεταφερθεί αύριο σε κτηνιατρείο όπου θα υποβληθεί σε μια σειρά εξετάσεων και μόλις συνέλθει από την περιπέτεια της θα στειρωθεί. Η κα Βασιλειάδου ανεβάζοντας τις φωτογραφίες της σκυλίτσας στον προσωπικό της προφίλ στο facebook κατάφερε να βρει φιλοξενία αλλά και υιοθεσία γι’ αυτό το πλάσμα που τόσο κακοποιήθηκε στη ζωή του. Ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας δεν έχει εντοπιστεί κι αναζητείται.

Το χρονικό της διάσωσης

Ένας ηλικιωμένος άνδρας ενημέρωσε προχθές την κα Γλυκερία Βασιλειάδου για μια αλυσοδεμένη σκυλίτσα δίπλα σε βαρέλι που ζούσε μέσα στα λασπόνερα, χωρίς φαγητό και καθαρό νερό, σε μάντρα με οικοδομικά υλικά στην Κατερίνη. Η κα Βασιλειάδου αφού διαπίστωσε την ορθότητα της καταγγελίας μετέβη στο Α.Τ. Κατερίνης προσκομίζοντας το φωτογραφικό υλικό που μαρτυρούσε την παθητική κακοποίηση του ζώου και έκανε καταγγελία εις βάρος του ανεύθυνου ιδιοκτήτη της.

Την επόμενη ημέρα ζήτησε από την Εισαγγελία Κατερίνης να δοθεί εισαγγελική εντολή για την αφαίρεση της σκυλίτσας από τον ιδιοκτήτη της, την ποινική του δίωξη και επιπλέον να του απαγορευτεί η απόκτηση οποιουδήποτε ζώου στο μέλλον. Αργά χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Α.Τ. Κατερίνης μετέβησαν στη μάντρα και έχοντας πια στα χέρια τους την εισαγγελική παραγγελία αφαιρέθηκε προσωρινά η σκυλίτσα από τον ιδιοκτήτη της και παραδόθηκε στη Γλυκερία Βασιλειάδου. Με τη βοήθεια του γιού της μεταφέρθηκε στο σπίτι της και πια βρίσκεται υπό την προστασία του Περιβαλλοντικού και Φιλοζωικού Σωματείου Ανατολικού Ολύμπου - Δίου «Ο Περίτας».

Στις φωτογραφίες βλέπετε τη σκυλίτσα πριν και μετά τη διάσωσή της