Ο Μόντυ κάνει πια τα πρώτα του βήματα προς την ζωή

Ο Μόντυ είχε για σπίτι του έναν σκοτεινό υπόνομο ύδρευσης στον Κάλαμο Αττικής. Κι ενώ ζούσε, εκείνος νόμιζε πως είχε πεθάνει. Τα λίγα χρόνια ζωής του στους αφιλόξενους δρόμους ήταν γεμάτα από πείνα, δίψα, κρύο, αφόρητη ζέστη, κακουχίες, αρρώστιες, ατυχήματα, μοναξιά και πολύ πόνο.

Ένας ζωντανός νεκρός που τράβηξαν ξανά στο φως της μέρας στις 29 Αυγούστου του 2016 οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

 Ο Μόντυ ήταν ένα φοβισμένο και πολύ πληγωμένο πλάσμα 

Ήταν ένα μάτσο κόκαλα από την ασιτία και δεν είχε ίχνος τρίχας επάνω του. Είχε πληγές σε όλο του το σώμα όπου είχαν κάνει φωλιές εκατοντάδες τσιμπούρια και ψύλλοι. Με την παραμικρή κίνηση το δέρμα του σκιζόταν σαν τσιγαρόχαρτο, ενώ όλα τα μπροστινά του δόντια ήταν κατεστραμμένα.

Το δε πίσω αριστερό του πόδι ήταν αγκυλωμένο. Έτρεμε από το φόβο του και δεν είχε πια δυνάμεις ούτε να περπατήσει. «Πάντα στη θέα τέτοιων ζώων αναρωτιόμαστε για την προηγούμενη ζωή τους. Φοβόταν πάντα; Πόσο μπορεί να έχει πεινάσει; Πόσο έχει πονέσει όταν έσπασε το πόδι του; Τι οδηγεί ένα πλάσμα να ζει μόνιμα μέσα σ’ έναν αγωγό, να γίνεται το σπίτι του, ν’ αποκτά το χρώμα και τη μυρωδιά του πεθαμένου;» αναφέρουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

 

 

Ο Μόντυ όμως αποδείχθηκε μεγάλος μαχητής της ζωής. Με την αγάπη και τη φροντίδα των ανθρώπων που νοιάστηκαν για εκείνον κατάφερε να ξεγελάσει τον θάνατο και να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Τη μέρα της διάσωσής του οι εθελοντές έκαναν μια και μοναδική ευχή. Το «φως» που τον υποχρέωσαν να δει, να απαλύνει τους πόνους του και να ηρεμήσει λίγο το κορμί του που έτρεμε ασταμάτητα. Κι αυτή η ευχή πραγματοποιήθηκε!

 Πέρασε ατελείωτες ώρες στο κλουβί του, μόνος και θυμωμένος

Οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» αναφέρουν για τον καλοκάγαθο γίγαντά τους: «Δεν είναι το πριν και το μετά της όψης του. Ο Μόντυ είχε γίνει πανέμορφος μήνες πριν. Είναι το πριν και το μετά της ψυχής που μας κάνει να χαμογελάμε πια.

Όχι, το αγρίμι μας δεν έγινε αρνάκι, έχει όμως κάνει τεράστια πρόοδο. Έχει μια καινούργια φίλη, δεν κρύβεται στο κλουβί του, βγαίνει και απολαμβάνει την βόλτα του, και προσπαθεί κάθε μέρα. Προσπαθεί να καταλάβει τί είναι όλα αυτά που οι υπόλοιποι σκύλοι απολαμβάνουν, ενώ αυτός ακόμα διστάζει.

 Ο Μόντυ είναι ένας μεγάλος μαχητής της ζωής 

Βρέθηκε ένα χρόνο και δύο μήνες πριν μέσα σε έναν αγωγό, να κρύβεται από όλους και από όλα. Πέρασε ατελείωτες ώρες στο κλουβί του, μόνος και θυμωμένος, και σήμερα κάνει πια τα πρώτα του βήματα προς την ζωή που κάποιοι άλλοι την θεωρούν δεδομένη, αλλά που για αυτόν είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον εκπαιδευτή του Αλέξανδρο Παράσχη και σε όλους εσάς που δεν σταματήσατε ποτέ να πιστεύετε στο αγόρι μας». 

 Αρχίζει να γνωρίζει καινούργιους φίλους
με την επίβλεψη του Αλέξανδρου Παράσχη 

Ο Μόντυ δεν αντιμετωπίστηκε από τους εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» ως μια χαμένη υπόθεση. Γιατί, όπως συνηθίζουν να λένε, υπάρχουν κι αυτά τα σκυλιά που ενώ ζουν, νομίζουν πως έχουν πεθάνει.

Αυτά που ξέρουν μόνο το σκοτάδι των υπονόμων και εσύ πρέπει να τα τραβήξεις ξανά στο φως...