Ο Βίβο περπάτησε ξανά χάρη στην αγάπη και την οικονομική στήριξη των φιλόζωων

Δεκάδες ευαισθητοποιημένοι φιλόζωοι πολίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» για την κάλυψη των εξόδων θεραπείας του Βίβο προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Θυμίζουμε ότι ο Βίβο βρέθηκε να σέρνεται χτυπημένο στα πίσω του πόδια στα ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης και διασώθηκε από εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση». Το αρσενικό κουτάβι έφερε τραύμα ανάμεσα στον 12ο και 13ο σπόνδυλο, όμως είχε πολλές πιθανότητες να περπατήσει ξανά, όπως και έγινε!

 

 

Το κόστος, όμως, της θεραπείας του αδυνατούσε να καλύψει το σωματείο, το οποίο είχε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και άλλα περιστατικά. Ζήτησε την οικονομική στήριξη των φιλόζωων προκειμένου αυτό το πλάσμα να καταφέρει και πάλι να σταθεί στα πόδια του. 

Η ανταπόκριση των φιλόζωων ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και παρά τις οικονομικές δυσκολίες συνέβαλαν από το υστέρημά τους στην κάλυψη των εξόδων και ο Βίβο τις τελευταίες ημέρες περπατάει ξανά. 

 

 

Η Suellen Seeney που φιλοξενεί και φροντίζει τον Βίβο μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε: «Ο Βίβο ίσως χρειαστεί αργότερα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, αλλά αυτό θα το κρίνει ο κτηνίατρος που τον παρακολουθεί. Ο Βίβο είναι ένα απίστευτα φιλικό και καλοσυνάτο πλάσμα.

Παρά το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στη σπονδυλική στήλη ο Βίβο κατάφερε να σηκωθεί μόνος του και να περπατήσει, προς το παρόν όχι σταθερά, αλλά κάθε μέρα που περνάει όλο και καλυτερεύει το βάδισμά του. Τον βάζω σε αναπηρικό καροτσάκι για να γυμνάζεται και του κάνω ασκήσεις φυσιοθεραπείας πολλές φορές τη μέρα. Ήδη αρχίσαμε και τις βόλτες, τις οποίες λατρεύει».  

 

 

Η γραμματέας και δικηγόρος του φιλοζωικού σωματείου Ηρακλείου «Ζωόφιλη Δράση» κα Καλλιόπη Μαραβελάκη ανέφερε για το Βίβο: «Ο Βίβο σίγουρα είναι ένα μικρό θαύμα από μόνος του. Χρειάστηκε πολύ επιμονή και αγάπη από την Σουέλεν, μεγάλη προσπάθεια από τον Κώστα, την Άννα, την Ολυμπία και την κα Μπέλλου, δημοσιεύσεις από την Νέα Κρήτη και τον κ. Ζερβό, τις «Ιστορίες Αδέσποτων» και την κα Έλληνα, καθώς και τη συνδρομή από φίλους του μικρού πρώην ανάπηρου σκυλιού που έβαλαν από το υστέρημα τους για τη θεραπεία του.

Πλέον ο Βίβο πατάει στα πόδια του, περπατάει και το οφείλει σε όλους τους ανωτέρω που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του. Για λογαριασμό του Βίβο σας ευχαριστούμε».