Οι «Ζω.Ε.Σ.» υιοθέτησαν τον σκύλο που κάποιος εγκληματίας χτύπησε με τσεκούρι το κεφάλι του στην Πλύτρα Λακωνίας

Κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις σχολείων) βρίσκεται από χθες ο Τζόνυ, ο αδέσποτος σκυλάκος που δέχθηκε φρικαλέα δολοφονική επίθεση με τσεκούρι στο κεφάλι την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 στην Πλύτρα Λακωνίας.  

Το συγκλονιστικό αυτό έγκλημα εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου ζώου που βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος από τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν,  ευαισθητοποίησε την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» και μέσω της δημιουργού της Κατερίνας Παπαποστόλου ανακοίνωσε την συνειδητή απόφασή να τεθεί υπό την φροντίδα της με σκοπό να υιοθετηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από ένα ζευγάρι εθελοντών της ομάδας που εξέφρασε την επιθυμία να κάνει τον Τζόνυ μέλος στην οικογένειά του.

Ο Τζόνυ με την άσχημη αυτή εμπειρία του ίσως έχει γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τους ανθρώπους και θα χρειαστεί να παραμείνει για λίγο χρονικό διάστημα σε πανσιόν στην Αθήνα ώστε να πάρει το χρόνο του για να συνηθίσει τη νέα του ζωή. Το διάστημα αυτό οι νέοι του κηδεμόνες – μέλη της ομάδας «Ζω.Ε.Σ.» θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα του και με την αγάπη τους θα χτίσουν σιγά – σιγά τη σχέση μαζί του ώστε και η μετάβαση στο σπίτι να γίνει πιο εύκολη για εκείνον. Ο Τζόνυ φιλοξενείται προς το παρόν στο σπίτι του Ευάγγελου Βλαχάκη έως ότου μεταφερθεί στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

 

Μιλώντας  στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» η Κατερίνα Παπαποστόλου ανέφερε: «Στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 σε μια ίδια λίμνη αίματος βρήκα και τη Διώνη. Δεν είχα δύναμη να αποτυπώσω τη στιγμή μιας και το μόνο που σκεφτόμουν ήταν σε ποιο χώρο θα μπορούσα να τη θάψω. Οργή, θυμός, μισός, απέχθεια για τον δολοφόνο. Και όμως μάζεψα τα κομμάτια μου. Την αγκάλιασα, μάτωσα μαζί της και της υποσχέθηκα ότι μαζί θα νικήσουμε!

Και είδα την εικόνα αυτή πάλι πριν λίγες μέρες μπροστά μου και δεν άντεξα. Και πάλι λύγισα. Κράτησα σφιχτά στα χέρια μου το βιβλίο που έγραψε η Διώνη. Έχω τόσες νύχτες να κοιμηθώ γιατί ακούω στον ύπνο μου τα ουρλιαχτά του. Τις κραυγές του την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.  Όπως εκείνες της Διώνης μου. Και δεν άντεχα τις κραυγές του που φώναζαν «τι έκανα, γιατί, σε τι έφταιξα;». Χθες συνάντησα τυχαία στην Αθήνα έναν από τους ανθρώπους που φρόντιζαν τον Τζόνυ τότε που χαμογελούσε. Στάθηκε και κοιτούσε το σημάδι της μαχαιριάς της Διώνης σε μια φωτογραφία που είχα μαζί μου και δάκρυσε. Η ζωή κύκλους κάνει. Και έτσι πήρα τη μεγάλη απόφαση η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» να υιοθετήσει αυτό το πλάσμα. Γιατί όλοι εμείς στις «Ζω.Ε.Σ.» ήρθαμε για να νικήσουμε. Για να αδειάσουμε δρόμους και κλουβιά με τον δικό μας τρόπο.

Οι «Ζω.Ε.Σ.» και ο Τζόνυ θα γυρίσουμε κάποτε στη Μονεμβασιά σε μια μεγάλη γιορτή που θα διοργανώσουμε για όλα τα παιδιά. Για να μην υπάρχει αναμεσά τους ποτέ άλλος δολοφόνος. Για να χαρίσουμε το μεγαλύτερο δώρο σε όσους τον φρόντιζαν ένα χρόνο τώρα, οι ήρωες μου, τον Τζόνυ και πάλι χαμογελαστό. Και να δούνε πως ζει ευτυχισμένος κοντά μας.

 

 

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε ως «Ζω.Ε.Σ.» να χαμογελάσει σύντομα ξανά, όμως ξέρω καλά πως θα ζήσει για όλη την υπόλοιπη ζωή του όπως του αξίζει. Πρίγκιπας. Η αγάπη που μας ενώνει, η φλόγα που μας καθοδηγεί, το όραμα μας και οι περίπατοι μας. Μη σας σοκάρουν τα αίματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η ζωή τους. Η κόλαση. Αν ξανάβγαινε στο δρόμο τρίτη φορά δε θα γλίτωνε. Όταν τον αγκαλιάσουμε σε λίγες μέρες και τον καλωσορίσουμε στην οικογένεια μας στις «Ζω.Ε.Σ.» θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε και για την ιστορία του. Και σε λίγο καιρό για το μέλλον του. Για τη Διώνη μου και για κείνη τη μέρα και για κείνη τη μαχαιριά, δεν καταλαβαίνω πλέον τίποτα! Γκρεμίζω συθέμελα και μαζί με 80 ακόμη ήρωες σε 22 σημεία σε όλη την Ελλάδα ξαναχτίζω!» καταλήγει η Κατερίνα Παπαποστόλου. 

Η Κατερίνα  Παπαποστόλου ευχαριστεί θερμά το Smartdog  που θα καλύψει για ένα μήνα τα έξοδα φιλοξενίας και σίτισής του Τζόνυ, ενώ για το υπόλοιπο διάστημα η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» θα αναλάβει όλο αυτό το κόστος έως τη στιγμή που θα πάει στο δικό του σπίτι. Τα έξοδα περίθαλψης, νοσηλείας και θεραπείας του θα καλύψει εξ ολοκλήρου η κα Κατερίνα Γιαννιού.

Θυμίζουμε ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων και δίνει αμοιβή 2.250 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.