Όμορφες και λειτουργικές ταΐστρες και ποτίστρες για τις άστεγες γάτες θα τοποθετηθούν στην Ερμούπολη της Σύρου

Εννέα ταΐστρες και ποτίστρες με μοναδικά σχεδιαστικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά θα τοποθετηθούν σύντομα σε διάφορα σημεία της Ερμούπολης στη Σύρο ώστε να έχουν πρόσβαση σε τροφή και καθαρό νερό οι αδέσποτες γατούλες.

Ο Μανώλης Βορίσσης, κτηνίατρος και ενεργός φιλόζωος στο κυκλαδίτικο νησί, σχεδίασε με μεράκι κι αγάπη τις ταΐστρες για τα άστεγα γατιά, ενώ ο ξυλουργός Ρίκος Ρούσσος τις κατασκεύασε με εξαιρετική ακρίβεια στο εργαστήριο του.

 

 

Στην κατασκευή των ταϊστρών χρησιμοποιήθηκε κόντρα πλακέ θαλάσσης και ανοξείδωτα μεταλλικά στοιχεία προκειμένου να είναι ανθεκτικές σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Όπως αναφέρει ο κ. Βορίσσης οι τροφοδότες δηλαδή εκείνοι που θα αναλάβουν να τις γεμίζουν με φαγητό και νερό, θα εκπαιδευτούν για τη σωστή χρήση τους και καθαριότητά τους. 

Επίσης σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Μάριο Βουτσινό, οι υπάλληλοι της καθαριότητας θα ενημερωθούν για τη θέση και τη λειτουργία τους. Καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, αλλά και οργανώσεις που ασχολούνται με παιδιά, σύντομα θα παραλάβουν τις ταΐστρες από τον κ. Βορίσση ώστε να προσθέσουν τη δική τους πινελιά κάνοντας την κάθε μια ξεχωριστή και μοναδική.