Πενταμελής οικογένεια υιοθέτησε τη σκυλίτσα που έσωσαν μαθητές στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

Τα τρία τους παιδιά δεν αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα για να ανοίξουν το σπίτι τους σ’ ένα εγκαταλελειμμένο σκυλάκι που είχε ανάγκη από μια στοργική και παντοτινή οικογένεια. Ο Δημήτρης και η Τζίνα Τσέκα, γνωρίζοντας τα οφέλη που θα έχουν τα παιδιά τους συμβιώνοντας μ' έναν σκύλο, επισκέφθηκαν μαζί με την κόρη τους Κωνσταντίνα το καταφύγιο του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων για να υιοθετήσουν υπεύθυνα ένα αδέσποτο ζωάκι. Η μικρή Κωνσταντίνα, που εδώ και δυο χρόνια ζητούσε από τους γονείς της να υιοθετήσουν έναν τετράποδο φίλο, επέλεξε τη Σακίρα.

 

 

Η σκυλίτσα εμφανίστηκε στις 16 Απριλίου 2016 στο χωριό Καστρίτσα Ιωαννίνων να περιφέρεται στους δρόμους γεμάτη τσιμπούρια, ψύλλους και τζίβες, ενώ το κορμάκι της ήταν καταδαγκωμένο. Κάποιοι μαθητές του χωριού μόλις είδαν τη Σακίρα σ’ αυτή την άθλια κατάσταση της έδωσαν φαγητό και νερό, ενώ επικοινώνησαν με τους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action» ζητώντας τη βοήθεια τους για να σωθεί αυτό το ταλαιπωρημένο πλάσμα.

Οι εθελοντές ανταποκρίθηκαν στον κάλεσμα των μικρών μαθητών και έσπευσαν στην Καστρίτσα Ιωαννίνων μεταφέροντας τη σκυλίτσα στο καταφύγιο απ’ όπου και υιοθετήθηκε 3,5 μήνες μετά.

 

 

Μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Τζίνα Τσέκα, η οποία είναι Παιδίατρος, ανέφερε ότι δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό να αγοράσουν ένα σκυλάκι ξέροντας ότι τόσες ταλαιπωρημένες  ψυχούλες  ζούσαν στο καταφύγιο. Στα καταφύγια, πρόσθεσε, βρίσκονται στα αζήτητα τόσες ψυχούλες που θα μπορούσαν να βρουν μια οικογένεια κι ένα σπίτι σαν το δικό μας αρκεί κάποιος να κάνει τον κόπο να τα αναζητήσει και να τους δώσει μια ευκαιρία υιοθετώντας τα.

 

 

«Η κόρη μας η Κωνσταντίνα δύο χρόνια τώρα, από τα τέσσερα της, ζητούσε ένα σκυλάκι. Η σχέση της με τα σκυλιά απερίγραπτη. Σε όποιο μέρος την έβρισκε σκύλος είτε αδέσποτος είτε με οικογένεια έπεφτε πάνω της να την αγκαλιάσει και να τη γλύψει. Συζητήσαμε τη δέσμευση  και τις υποχρεώσεις του «υιοθετώ» ένα σκύλο και χωρίς δεύτερη σκέψη επικοινωνήσαμε με τον  Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.

 

 

Οι εθελοντές φιλόζωοι στο καταφύγιο καθημερινά υπερβαίνουν εαυτό, καθώς οι εγκαταστάσεις και οι πόροι είναι μακράν δυσανάλογοι με τις ανάγκες που υπάρχουν. Έτσι ένα πρωί τηλεφώνησα στη Δώρα, την ενημέρωσα για τις δυνατότητες της οικογένειάς μας και συναντηθήκαμε για να γνωρίσουμε το σκυλάκι που θα γινόταν το 6ο μας μέλος. Με το που είδα το πατσαβουράκι κατάλαβα αμέσως ότι αυτό θα γίνει το σκυλάκι μας. Είναι το καλύτερο πλασματάκι που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο μας. Της δώσαμε ένα σπίτι και μας γεμίζει με αγάπη. Θέλει χρόνο, αλλά νομίζω ότι κάποια στιγμή οι πληγές στη ψυχή της θα σβήσουν, όπως έφυγε η θλίψη από τα ματάκια της μόλις την πήραμε από το καταφύγιο» ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» η κα Τζίνα Τσέκα.

 

 

Η υιοθεσία της Σακίρα γέμισε χαρά τους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, οι οποίοι επισημαίνουν ότι η Τζίνα Τσέκα ως Παιδίατρος γνωρίζει πολύ καλά τα οφέλη να έχει μία οικογένεια ένα ζωάκι συντροφιάς και πόσο σημαντικό είναι για τα παιδάκια να μεγαλώνουν μ’ ένα τετράποδο φιλαράκι. Τώρα η Σακίρα, σημειώνουν, είναι στη νέα της οικογένεια και απολαμβάνει τη θαλπωρή ενός σπιτικού, χάδια και αγάπη από όλη της πενταμελή οικογένεια. Απευθυνόμενοι σε όλα τα μέλη της νέας οικογένειας της σκυλίτσας αναφέρουν: «Να χαίρεστε το νέο μέλος της οικογένειας σας. Η μικρή είναι πολύ τυχερή που είναι κοντά σας».