Πρόστιμο 30.000 ευρώ γιατί εκτέλεσε αδέσποτο σκύλο

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στις 23 Απριλίου του 2015 από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Χαλκιδικής στον άνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, στις 25 Μαρτίου του 2015.

Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 20χρονος χρησιμοποιώντας καραμπίνα που κατείχε παράνομα, πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αδέσποτο σκύλο γιατί όπως ισχυρίστηκε αποτελούσε απειλή για το κοπάδι του. Μετά από καταγγελία των αυτοπτών μαρτύρων ο δράστης συνελήφθη και κατασχέθηκαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ένα κυνηγετικό φυσίγγιο και ένας κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της ζωοκτονίας, της παράνομης οπλοκατοχής  και οπλοχρησίας.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό κακοποίησης (θανάτωσης με πυροβολισμό) το Τμήμα Κτηνιατρικής Δ.Α.Ο.Κ. Χαλκίδας υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιοδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, πράξεις που τιμωρούνται τόσο με  διοικητικές κυρώσεις (υψηλά χρηματικά πρόστιμα), όσο και με ποινικές κυρώσεις (αυτεπάγγελτα διωκόμενο ποινικό αδίκημα).