Στο νέο της σπίτι η σκυλίτσα που περίμενε για ένα μήνα τους «ιδιοκτήτες» της που την εγκατέλειψαν

Στο νέο της σπίτι κοιμήθηκε χθες η Νίνα, η 10χρονη σκυλίτσα που περίμενε για ένα μήνα τους «ιδιοκτήτες» της στο χαλάκι της εισόδου έξω από το άδειο διαμέρισμα όπου την εγκατέλειψαν όταν εκείνοι μετακόμισαν από τα Χανιά Κρήτης στο Βόλο.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κατέθεσε καταγγελία στην Αστυνομία με τη συμβολή 5 μαρτύρων και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του ασυνείδητου «ιδιοκτήτη», ο οποίος όχι μόνο  εγκατέλειψε την σκυλίτσα αδιαφορώντας για το πως θα επιβιώσει μόνη της στους δρόμους, αλλά προέτρεψε και τον πρώην σπιτονοικοκύρη του να τη φολιάσει γιατί είναι γέρικη.

Θυμίζουμε ότι μετά από ενημέρωση που είχε ο σύλλογος από ένοικο της πολυκατοικίας που φρόντιζε αυτό το πλάσμα, δύο  μέλη του συναντήθηκαν με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στο Βόλο. Μόλις έμαθε από τον πρώην σπιτονοικοκύρη του ότι τον αναζητούν από τη φιλοζωική Χανίων, χωρίς να γνωρίζει ότι η συνομιλία τους βρίσκεται σε ανοικτή ακρόαση, τον προέτρεψε να φολιάσει τη σκυλίτσα, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώστου μια φόλα να τελειώνουμε».

 

 

Στην έκκληση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για να βρεθεί μια οικογένεια για τη σκυλίτσα ανταποκρίθηκαν δεκάδες φιλόζωοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Δανία ακόμα και από τον Καναδά. Τους είχε αγγίξει η αφοσίωση της σκυλίτσας που έδειξε στους σκληρούς «ιδιοκτήτες» της περιμένοντας τους έξω από το άδειο διαμέρισμα για σχεδόν ένα μήνα. Τελικά η Νίνα δόθηκε για υιοθεσία σε μια γυναίκα από το Ηράκλειο Κρήτης, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, η οποία πριν από λίγο καιρό έχασε την 16χρονη σκυλίτσα της από γηρατειά.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει για την υιοθεσία της Νίνας: «Περισσότερα από δύο χιλιάδες ήταν τα τηλεφωνήματα καθώς και εκατοντάδες τα μηνύματα  που λάβαμε για την υιοθεσία της Νίνα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρχαν πολλές εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και κλήσεις που δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε αλλά τελικά επιλέξαμε να υιοθετηθεί στο Ηράκλειο από γνωστή φιλόζωη, προσωπική φίλη της προέδρου της “Ζωφόρος» κας Χουστουλάκη, που πριν λίγο καιρό έχασε από γηρατειά την αγαπημένη σκυλίτσα με την οποία έζησαν μαζί 16 ολόκληρα χρόνια.

 

 

Ήρθε από το Ηράκλειο και παρέλαβε τη σκυλίτσα ενώ πριν από λίγη ώρα επικοινωνήσαμε και μας ενημέρωσε ότι η Νίνα δεν έδειξε καμία δυσφορία με την αλλαγή του περιβάλλοντος και απολαμβάνει τις αγκαλιές και τα χάδια.

Η Νίνα όμως έφερε τύχη και στη νέα της φίλη τη δεκάχρονη Τιτίτσα, που πριν λίγους μήνες βρέθηκε με πέντε όγκους σε κάδο σκουπιδιών. Μια εξαιρετική οικογένεια που επικοινώνησε για τη σκυλίτσα μετά την υιοθεσία της θέλησε να δει την Τιτίτσα και την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.

Τρεις μέρες τώρα περνάνε αρκετές ώρες μαζί, πηγαίνουν βόλτα και αύριο θα την πάρουν στο σπίτι τους και θα γίνει το νέο μέλος της οικογένειας. Και ας μη ξεχνάμε ότι γύρω μας υπάρχει και κάποια άλλη “μεγαλοκοπέλα” Νίνα που της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία».