Τα κατάφερε η σκυλίτσα που κακοποιήθηκε φρικτά από 65χρονο στο Παλαιόκαστρο Σερρών

Μέρα με τη μέρα καλυτερεύει η υγεία της μικρής Ζωής μόλις 4 μηνών που πάλεψε για τη ζωή της μετά τη φρικτή κακοποίηση που υπέστη στα χέρια ενός 65χρονου που τη βασάνισε αλύπητα βγάζοντας το μάτι της με σύρμα διότι όπως ισχυρίστηκε του κυνηγούσε τις κότες.
 
Το αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό αυτό έγκλημα έγινε στις  27 Μαΐου στο Παλαιόκαστρο Σερρών όταν ο 65χρονος κάτοικος της περιοχής αφού χτύπησε βάναυσα τη Ζωή κι άλλο ένα κουτάβι στη συνέχεια τους έβγαλε τα μάτια με σύρμα και τα έσυρε στο σπίτι του 22χρονου ιδιοκτήτη τους. Εκεί τα  έδειξε στον παππού του νεαρού λέγοντας του ότι τα τιμώρησε με αυτό τον τρόπο γιατί του κυνηγούσαν τις κότες. Ακολούθως και τα δύο αυτά δύστυχα πλάσματα τα πέταξε σε χωράφι. Το ένα κουτάβι ήταν ήδη νεκρό ενώ η Ζωή ψυχορραγούσε αβοήθητη.

 

 

Κι ενώ ο 22χρονος ιδιοκτήτης τους αρχικά κατονόμασε το δράστη ενώπιον πολλών μαρτύρων αρνήθηκε στη συνέχεια να το κάνει στην κατάθεσή του στην αστυνομία για να μην «μπλέξει». Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Περιφέρειας Σερρών που πήγαν επί τόπου μετά την κλήση του 22χρονου, είδαν το νεκρό κουτάβι και τη Ζωή σοβαρά τραυματισμένη στο χωράφι, αλλά δεν προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη αφού ο ιδιοκτήτης των ζώων ισχυρίστηκε ότι δεν τον γνωρίζει, αλλά ούτε έπραξαν όσα ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία εναντίον του νεαρού που άφησε το ζώο του να ψυχορραγεί χωρίς να του προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

 

 

Χρειάστηκε η παρέμβαση των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών οι οποίοι πήγαν στο Παλαιόκαστρο και έμαθαν από τους κατοίκους της περιοχής το όνομα του ιδιοκτήτη των δύο κουταβιών και το όνομα του δράστη αυτής της φρικαλέας πράξης. Στη συνέχεια εντόπισαν τον 22χρονο ιδιοκτήτη των ζώων, ο οποίος τους υπέδειξε το σημείο που βρίσκονταν τα δύο κουτάβια. Ο Σάκης Ζλάτκος, ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, κατέβηκε στην κήτη του ρέματος, και παρά τον τραυματισμό του στο μάτι από κλαδί, κατάφερε να βγάλει το πτώμα του νεκρού κουταβιού και τη Ζωή σε κωματώδη κατάσταση.

 

 

Μετά την καταγγελία που κατέθεσε ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών με 4 μάρτυρες συνελήφθησαν ο 65χρονος δράστης, αλλά και ο 22χρονος ιδιοκτήτης των δύο κουταβιών μαζί με τον παππού του για υπόθαλψη εγκληματία και παθητική κακοποίηση του ζώου καθώς δε φρόντισαν να το μεταφέρουν σε κτηνιατρείο αφήνοντας το αβοήθητο να αργοπεθαίνει στο χωράφι. Με εντολή εισαγγελέα και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και σύμφωνα με  το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

 

Η μικρή Ζωή μεταφέρθηκε στις 29 Μαΐου στην κτηνιατρική κλινική «Άγιος Μόδεστος» στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύτηκε για έξι μέρες κάτω από 24ωρη παρακολούθηση καθώς έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από τα ανελέητα χτυπήματα που δέχθηκε από τον 65χρονο βασανιστή της. Σήμερα βρίσκεται υπό την προστασία των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών οι οποίοι όπως λένε τους εκπλήσσει καθημερινά καθώς παρά τη φρικτή κακοποίηση που υπέστη δεν έχασε την εμπιστοσύνη της προς τους ανθρώπους. Πριν από λίγες ημέρες η Ζωή υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του δεξιού της ματιού, ενώ η όραση της από το αριστερό της ματάκι αρχίζει σιγά – σιγά να επανέρχεται.

 

 

Οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών αναφέρουν για τη λατρεμένη τους κουταβίνα που η ιστορία της συγκλόνισε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο: «Ζωή. Όνομα και πράμα. Τι να πούμε γι’ αυτό το πλάσμα; Μας εκπλήσσει καθημερινά με την τρυφερότητα, τη στοργικότητα, την υπομονή και την αντοχή που έχει. Πριν από 20 μέρες περίπου χαροπάλευε, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της και σήμερα είναι γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους. Δεν κράτησε μέσα της μίσος, φόβο, άσχημες αναμνήσεις. Δε θέλησε απλά να επιζήσει αλλά θέλησε να ζει και να χαίρεται.

 

 

Μηδένισε το κοντέρ των πικρών αναμνήσεων. Έκανε τη δική της επανεκκίνηση και ξεκίνησε, δίνοντας ένα μάθημα ζωής σε όλους μας. Καθημερινά η Ζωή γίνεται όλο και πιο δυνατή ενώ η όραση από το άλλο της ματάκι αρχίζει και επανέρχεται. Έτσι θα μπορεί όχι μόνο να νιώθει αλλά και να βλέπει αυτούς που την αγαπούν. Έχει ενσωματωθεί χωρίς πρόβλημα στην υπόλοιπη αγέλη η οποία την υποδέχθηκε με μεγάλο σεβασμό, σαν να κατάλαβαν ότι αυτό το πλάσμα έχει περάσει πολύ άσχημες στιγμές. Είναι φοβερό και αλάνθαστο το ένστικτο των ζώων. Μπορείς να κρυφτείς από τους ανθρώπους από τα ζώα όμως όχι.

 

 

Ευχαριστούμε τους: Agge T., Εleni L., Μαρία Μ, Margarita V, Ελένη Κ., καθώς και τους ανώνυμους φίλους με τις ονομασίες «για τη σκυλίτσα» και «βοήθεια για τη Ζωή» για τη στήριξή τους. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χαρούλα Τριφινοπούλου που κάλυψε όλα τα έξοδα του χειρουργείου της Ζωής για την αφαίρεση του ματιού της. Μη ξεχνάτε. Η Ζωή είναι εδώ και αναζητά τη μόνιμη οικογένεια της, για να ζήσουν όλοι μαζί ευτυχισμένες στιγμές».