Ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε πιλοτικά σε πλατείες ο Δήμος Αθηναίων

Τις πρώτες ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων τοποθέτησε την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 ο Δήμος Αθηναίων σε επιλεγμένες πλατείες της πρωτεύουσας, ενώ σύντομα θα προστεθούν και ποτίστρες ώστε τα ζώα να έχουν πρόσβαση και σε καθαρό νερό. Οι πρώτες αυτές ταΐστρες μπήκαν πιλοτικά ώστε εάν παρατηρηθούν δυσλειτουργίες στη χρήση τους να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές παρεμβάσεις προς όφελος των αδέσποτων ζώων.

Οι ταΐστρες έχουν στέγαστρο και πορτάκι, ενώ φέρουν το λογότυπο του Δήμου Αθηναίων και την αφίσα του που ενημερώνει τους πολίτες ότι «τ’ αδέσποτα ζώα τελούν υπό την προστασία του Δήμου Αθηναίων και σιτίζονται νομίμως από εθελοντές που συνεργάζονται με αυτόν», υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η καταστροφή τους είναι ποινικό αδίκημα που επιφέρει τα ανάλογα πρόστιμα».

 

 

Για κάθε ταΐστρα έχουν δηλωθεί από τον Δήμο Αθηναίων δύο υπεύθυνοι εθελοντές, οι οποίοι θα τις τροφοδοτούν με τροφές που θα δίνονται από τον Δήμο και θα ενημερώνουν το Τμήμα της Αστικής Πανίδας για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει.  

Στο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και του Τμήματος Αστικής Πανίδας περιλαμβάνονται και άλλες περιοχές όπου θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος, υπεύθυνη για τα ζώα, στον Δήμο Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου, αναφέρει σε δήλωσή της: «Οι πρώτες πιλοτικές ταΐστρες του Δήμου Αθηναίων τοποθετήθηκαν. Σε συνεργασία με τους εθελοντές η πόλη μας γίνεται όλο και περισσότερο φιλική προς τους τετράποδους φίλους μας!».