Ταΐστρες προμηθεύτηκε ο δήμος Ιωαννιτών

Οι πρώτες ταΐστρες για τ’ αδέσποτα ζώα που προμηθεύτηκε ο Δήμος Ιωαννιτών έφθασαν στο καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων – ΚΑΖΙ και είναι έτοιμες να τοποθετηθούν σε σημεία που ήδη έχουν επιλεγεί εντός και εκτός της πόλης ώστε τα ζώα να βρίσκουν τροφή και καθαρό νερό όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Η ιδέα κατασκευής και ο σχεδιασμός των ταϊστρών ανήκει στην κα Ντίνα Ζήκου, πτυχιούχο μηχανικό του Δήμου Ιωαννιτών, η οποία είναι ενεργή φιλόζωος και χάρη στις προσπάθειες της πολλά αδέσποτα ζώα βρήκαν οικογένειες. «Πολλά αδέσποτα ζώα που δεν θα ζούσαν τώρα, η Ντίνα Ζήκου τα φρόντιζε μέχρι αργά το βράδυ στο καταφύγιο και κατάφερε να επιβιώσουν. Δεν γνωρίζει από ωράρια και καθημερινά βρίσκεται στους δρόμους για να σώσει όσα περισσότερα ζώα μπορεί» αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.

Οι δύο από τις δέκα ταΐστρες για τα’ αδέσποτα ζώα θα τοποθετηθούν το προσεχές διάστημα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και οι υπόλοιπες στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων ευχαριστεί τον Δήμο Ιωαννιτών που στηρίζει όπως αναφέρει τη φιλοζωία και είναι δίπλα στους εθελοντές και στις ανάγκες που έχουν τα αδέσποτα ζώα.

«Ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Μπρέχα που αγωνίζεται καθημερινά για την ευζωία των αδέσποτων εντός και εκτός καταφυγίου και που υλοποίησε την πρόταση της κα Ζήκου για την σίτιση των αδέσποτων. Επίσης ευχαριστούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Τσόλη, τον κτηνίατρο Κ. Γιώργο Τσακανίκα, την κα Μαντώ Παπαδάκη, την ΖΩΟΠΙ του πανεπιστημίου, που είναι στην επιτροπή του Δήμου και λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για μια καλύτερη ζωή στα αδεσποτάκια μας» αναφέρει ο Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων.