Ταξίδεψε 370 χιλιόμετρα για να υιοθετήσει τον τρίποδο Μπένυ από την Πρέβεζα

Στο νέο του σπίτι βρίσκεται από την Πέμπτη ο τρίποδος Μπένυ, ο σκυλάκος που για ένα ολόκληρο μήνα περιφερόταν στους δρόμους της Πρέβεζας με ανοιχτό τραύμα στο πίσω αριστερό του πόδι, το οποίο είχε μολυνθεί προκαλώντας του ανεπανόρθωτη ζημιά στις αρθρώσεις και το οστό του.

Όταν τον βρήκε η Δώρα Τσάτση, μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας», ήταν ήδη πολύ αργά και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ποδαράκι του για να καταφέρει να επιβιώσει.

 

 

Μετά από πολύ φροντίδα και αγάπη ο Μπένυ συνήλθε και γεμάτος ζωή και όρεξη για βόλτες ισορρόπησε χωρίς μεγάλη δυσκολία στα τρία του πόδια. Όταν τον βρήκε η Δώρα Τσάτση, μέλος του συλλόγου «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας», ήταν ήδη πολύ αργά και χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί το ποδαράκι του για να καταφέρει να επιβιώσει.

 

 

Και για του λόγου το αληθές στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 η Παρασκευή Οικονόμου ταξίδεψε οδικώς από τον Πειραιά στη Σκύδρα Πέλλας, διανύοντας μια απόσταση 500 χιλιομέτρων, μόνο και μόνο για να υιοθετήσει τον Κρόνο, ένα γέρικο ποιμενικό σκύλο, που ζούσε ολομόναχος έξω από μια άδεια στάνη αφού εκεί τον είχε εγκαταλείψει  ο ασυνείδητος κτηνοτρόφος πρώην «ιδιοκτήτης» του.

 Για τον Μπένυ αυτό ήταν το σημαντικότερο ταξίδι στη ζωή του 

Το ίδιο ακριβώς έπραξε και για τον Μπένυ. Ταξίδεψε σχεδόν 370 χιλιόμετρα προκειμένου να υιοθετήσει τον τρίποδο Μπένυ  και να τον κάνει ισότιμο μέλος στην οικογένεια της.

Η Παρασκευή Οικονόμου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανάφερε: «Αν αναρωτιέστε γιατί έκανα τόσα χιλιόμετρα να υιοθετήσω τον Μπένυ ένα θα σας πω. Είναι πολύ απλό. Δίνω την αγάπη μου σ’ αυτόν που την έχει περισσότερο ανάγκη και όχι γιατί είναι δύσκολη περίπτωση. Απλά ο κόσμος διστάζει να υιοθετήσει ένα τριποδάκι θεωρώντας ότι έχει δυσκολίες στη συμβίωση. Εγώ έχω και τον Οδυσσέα. Τριποδάκος κι αυτός. Τίποτα παραπάνω δε θέλουν. Μόνο αγάπη.

 Η Ήρα, η Φίνα και ο Πέπε καλωσορίζουν τον Μπένυ στο νέο του σπίτι

Όταν είδα τον Μπένυ στην έκκληση που έκανε η Δώρα Τσάτση για φιλοξενία ή υιοθεσία, τον ερωτεύτηκα! Μίλησα μαζί της. Όπως μου είπε χρειάστηκε να κάνουν συμβούλιο για να αποφασίσουν αν θα μου τον έδιναν καθώς ήμουν μακριά και δεν με γνώριζαν. Είχαμε πει να πάω Παρασκευή να τον πάρω αλλά δεν άντεξα να περιμένω και πήγα Τετάρτη. Τον έφερε η Δώρα το βράδυ στο ξενοδοχείο και αυτό ήταν. Ένα ταξίδι αστραπή και ο Μπένυ τώρα είναι στο σπίτι του!».