Ταξίδεψε από την Πολωνία για να υιοθετήσει το άρρωστο γατάκι που βρήκε στις διακοπές της στα Χανιά

Η Φούμα ήταν ένα αδέσποτο γατάκι που ζούσε σε μια γατοαποικία κοντά σε κάδους σκουπιδιών στην περιοχή Μάλεμε Χανίων Κρήτης. Η Αλεξάνδρα από την Πολωνία, κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων διακοπών της στην Κρήτη, βρήκε τις συγκεκριμένες γάτες, τις οποίες φρόντιζε καθημερινά, παίρνοντας τους φαγητό και νερό.

Ανάμεσα στα ζώα, υπήρχε κι ένα γατάκι, το οποίο κρυβόταν συνεχώς κάτω από ένα κάδο σκουπιδιών κι έσερνε το ποδαράκι του. Η γυναίκα επικοινώνησε με το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και παρακάλεσε τους εθελοντές να αναλάβουν την περίθαλψή του αφού οι διακοπές της είχαν τελειώσει.

 

 

Εθελοντές του συλλόγου ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση για σωτηρία του μικρού γατιού και μετά από προσπάθειες δύο ημερών κατάφεραν τελικά να το πιάσουν. Το γατάκι εκτός από το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο ποδαράκι του, έφερε και μια τεράστια πληγή με πύον στην κοιλιά του. Χειρουργήθηκε με επιτυχία και η Αλεξάνδρα εξέφρασε την επιθυμία της στους εθελοντές του συλλόγου να το υιοθετήσει μόλις εκείνο αποθεραπευτεί πλήρως.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει ότι χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες για να θεραπευτεί η γατούλα. Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών στάθηκε αδύνατον να βρεθεί συνοδός ώστε η μικρούλα να ταξιδέψει στην Πολωνία. Αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην υιοθεσία της. 

 

 

Πριν από είκοσι μέρες η Αλεξάνδρα ταξίδεψε με την τελευταία βραδινή πτήση από την Πολωνία στα Χανιά Κρήτης. Το ίδιο βράδυ πήρε τη Φούμα, αφού πρώτα την υιοθέτησε επίσημα και στη συνέχεια διανυκτέρευσε στο αεροδρόμιο για να φύγει την επομένη το πρωί για Πολωνία.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» η Φούμα έχει εγκλιματιστεί πλήρως στο νέο της σπίτι και απολαμβάνει τα χάδια όλων, αφού ακόμη και οι δύο δεκάχρονες γάτες της οικογένειας την έχουν καλοδεχτεί, παρόλο που την κοιτούν με απορία όταν κάνει τις σκανταλιές της. Η Φούμα από τους κάδους σκουπιδιών στο Μάλεμε Χανίων βρέθηκε να είναι μέλος μιας υπέροχης οικογένειας στην Πολωνία.