Βρετανοί υιοθέτησαν το Σωτήρη που χτυπήθηκε βίαια στη γνάθο

Ένα ζευγάρι Βρετανών που ζει μόνιμα στα Χανιά Κρήτης υιοθέτησε το Σωτήρη, ο οποίος μεταφέρθηκε στις 17 Οκτωβρίου από τον κηδεμόνα του στο κτηνιατρείο του Χαράλαμπου Ξανθουδάκη με συντριπτικό κάταγμα της άνω γνάθου που προκλήθηκε από βίαιο χτύπημα με αμβλύ αντικείμενο. 

Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» κα Έφη Τσεκμέζογλου μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε ότι το Σωτήρη μετέφερε στο κτηνιατρείο ο κηδεμόνας του για περίθαλψη αφού είχε ήδη σαπίσει η γνάθος του και η μυρωδιά ήταν αφόρητη. Όταν ο κ. Ξανθουδάκης τον ενημέρωσε για το κόστος, τις αβέβαιες πιθανότητες επιτυχίας των χειρουργείων και τη δυσκολία της νοσηλείας, εκείνος άφησε το Σωτήρη στο κτηνιατρείο για ευθανασία. Ο κτηνίατρος δεν γνωστοποιεί το όνομα του κηδεμόνα του Σωτήρη στο σύλλογο καθώς θεωρεί ότι δεν τον εγκατέλειψε, προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά δεν άντεχε να αναλάβει το περιστατικό.

Η κτηνίατρος Φωτεινή Τσιτινίδου αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Τον χειρούργησε δύο φορές εφαρμόζοντας μια πρωτοποριακή μέθοδο που αποκατέστησε σε μεγάλο βαθμό τη γνάθο του. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Φωτεινή Τσιτινίδου χειρούργησε την πρώτη φορά αφιλοκερδώς το Σωτήρη ενώ όλα τα υλικά της επέμβασης καλύφθηκαν από τον κτηνίατρο Χαράλαμπο Ξανθουδάκη. Τα έξοδα του δεύτερου χειρουργείου κάλυψε εξολοκλήρου ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» μέλη του οποίου φρόντισαν και φιλοξένησαν το Σωτήρη.

 

 

Το ζευγάρι των Βρετανών που είχε μάθει την περιπέτεια του τον είχε επισκεφθεί στο κτηνιατρείο του Χαράλαμπου Ξανθουδάκη και αποφάσισε να τον υιοθετήσει. Ο Σωτήρης αφού πέρασε μαζί τους δέκα ημέρες υιοθετήθηκε και επίσημα, ξεκινώντας μια νέα ζωή δίπλα σε ανθρώπους που τον αγάπησαν από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει για τον Σωτηράκη: «Η πρώτη του οικογένεια διάλεξε τον εύκολο δρόμο της ευθανασίας διότι ήταν ένα δύσκολο περιστατικό και δεν είχε την υπομονή να το αναλάβει. Αλλά ο Σωτήρης είχε μια δεύτερη ευκαιρία. Και όπως φαίνεται, είναι καλύτερη από την πρώτη, παρόλη τη μεγάλη του περιπέτεια».