Βρέθηκαν οι κηδεμόνες της σκυλίτσας που εντοπίστηκε πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα στο Καραμπουρνάκι

Στο σπίτι της βρίσκεται η Ρόζα, η σκυλίτσα που σήμερα τα ξημερώματα διασώθηκε από άνδρες του Λιμενικού καθώς εντοπίστηκε να στέκεται πάνω σ΄ένα βράχο σε απόσταση δέκα μέτρων από την ακτή στο Καραμπουρνάκι Θεσσαλονίκης.

Τη σκυλίτσα βρήκε ο Δημήτρης Δεσύλλας και κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε με όχημα και 4μελές πλήρωμα. Οι πυροσβέστες όμως αρνήθηκαν να μπουν στη θάλασσα για να διασώσουν τη σκυλίτσα καθώς το σημείο εκεί παρά το γεγονός ότι είχε μόλις ένα μέτρο βάθος νερό ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο εξαιτίας των κοφτερών βράχων.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Λιμενικό που έφθασε με φουσκωτό και πλήρωμα το Γιάννη και το Χρήστο. Οι δύο Λιμενικοί δε μπορούσαν να προσεγγίσουν τη σκυλίτσα καθώς κινδύνευε το φουσκωτό τους να τρυπηθεί από τα κοφτερά βράχια. Έτσι ο Γιάννης έβγαλε τα άρβυλά του και μπήκε στη θάλασσα. Πλησίασε τη σκυλίτσα και την έβγαλε στην ακτή.

 

 

Η καλή κατάσταση της σκυλίτσας, η οποία έφερε και μια αλυσίδα στο λαιμό μαρτυρούσε ότι ήταν δεσποζόμενη, αλλά κανείς δεν γνώριζε πώς βρέθηκε στο βράχο. Φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα ο Δημήτρης Δεσύλλας μαζί με τον πατέρα του Αλέξανδρο, άρχισαν να αναζητούν τους κηδεμόνες της. Και τελικά τα κατάφεραν.

Η Ρόζα όχι μόνο γλύτωσε από βέβαιο πνιγμό χάρη στις ενέργειες του Δημήτρη Δεσύλλα, αλλά την ίδια μέρα επέστρεψε σώα και αβλαβής στην οικογένεια της. Πώς όμως βρέθηκε η σκυλίτσα στο βράχο; Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι κηδεμόνες της στο Δημήτρη Δεσύλλα, η Ρόζα τραυματίστηκε ελαφρά από διερχόμενο όχημα και πανικοβλήθηκε.  Άρχισε να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση στο ύψος της Σχολής Τυφλών. Προφανώς έπεσε στη θάλασσα και διένυσε κολυμπώντας μια πολύ μεγάλη απόσταση ευτυχώς με κατεύθυνση τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης και όχι προς τα ανοιχτά.