Βρέθηκε σπίτι φιλοξενίας για την άρρωστη σκυλίτσα που περιφερόταν σε άθλια κατάσταση στο Κορωπί Αττικής

Συγκινητικό είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν  δεκάδες φιλόζωοι για τη σκυλίτσα που εντοπίστηκε εξαθλιωμένη από τις αρρώστιες και την ασιτία στο Κορωπί Αττικής και διέσωσαν στις 16 Δεκεμβρίου 2016 οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.).

Η περίπτωση της Σκιάς, όπως την ονόμασαν οι σωτήρες της, ίσως και να αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που κλήθηκε ποτέ  να αντιμετωπίσει ο Σ.Π.Α.Ζ. καθώς πάσχει από ασιτία, ερλιχίωση, λεϊσμανίαση και σαρκοκοπτική ψώρα.

 

 

«Ζωντανό πτώμα» την είχαν χαρακτηρίσει οι διασώστες της, οι οποίοι αναφέρουν ότι η ασιτία σε συνδυασμό με τη λεϊσμανίαση διέλυσαν τη σκυλίτσα και καλούνται τώρα να «μαζέψουν» τα κομμάτια της.  

Η επείγουσα έκκληση του Σ.Π.Α.Ζ. για φιλοξενία αυτού του πλάσματος βρήκε ανταπόκριση και η Σκιά από τις 27 Δεκεμβρίου 2016 απολαμβάνει την θαλπωρή ενός σπιτιού όπου ακολουθεί τις θεραπείες που θα της σώσουν τη ζωή.

 

 

«Δεν είναι η αγάπη. Δεν είναι τα χάδια. Δεν είναι οι αγκαλιές και τα φιλιά. Είναι οι φιλοξενίες και αργότερα οι υιοθεσίες που σώζουν. Η Σκιά θα μας «μιλάει» πια από τη φιλοξενία της. Αυτή θα τη βοηθήσει. Ένα ζώο σώζεται πραγματικά μόνο όταν υιοθετείται» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Σ.Π.Α.Ζ.

Η όρεξη της σκυλίτσας είναι πολύ καλή, όμως σύμφωνα με τον Σ.Π.Α.Ζ., το σώμα της υποφέρει κι έχει αρχίσει να ανοίγει παντού κάνοντας πολύ άσχημες πληγές. «Τη λεϊσμανίαση δεν τη φοβόμαστε πλέον. Πολλά πρώην θετικά σκυλιά μας ζουν «αρνητικά» σαν να μην την είχαν ποτέ. Η Σκιά τρώει σαν να μην υπάρχει αύριο κι έχει όρεξη. Εφόσον συνεχίσει έτσι θα είμαστε όλοι καλά.

 

 

Για κάποια ζώα ξέρουμε το παρελθόν. Για αλλά αναρωτιόμαστε. Που ήταν, τι έκαναν, πως ζούσαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει σημασία, γιατί τα ζώα ζουν στο παρόν και για το μέλλον. Το να τους φερθείς με οίκτο ή λύπηση είναι σχεδόν το ίδιο τραγικό. Σου δίνεται μια ευκαιρία να κάνεις κάτι καλό κι αυτό μόνο πρέπει να έχεις στο μυαλό. Με τη βοήθεια σας μπορούμε να κάνουμε την Σκιά υπέροχη ξανά. Μέσα και έξω» αναφέρει ο Σ.Π.Α.Ζ.

 

 

Αν θέλετε να βοηθήσετε την Σκιά μπορείτε να καταθέσετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Σ.Π.Α.Ζ. στην Alpha Bank: Αριθμός λογαριασμού: 389 0023 2000 0231, IBAN GR84 0140 3890 389002320000231, SWIFT CRBAGRAAXXX ή μέσω PayPal στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]