Υιοθέτησαν την καλαζαρική σκυλίτσα που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες της

Η σκυλίτσα που βλέπετε στη φωτογραφία εγκαταλείφθηκε από τους ασυνείδητους ιδιοκτήτες της στην Καλλιθέα Ηρακλείου Κρήτης επειδή πάσχει από λεϊσμανίωση. Αντί να φροντίσουν τη σκυλίτσα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι της,  επέλεξαν να την πετάξουν σε άθλια κατάσταση στο δρόμο, καταδικάζοντάς τη σε θάνατο.

Για καλή της τύχη όμως μεταφέρθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2015 από μέλος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» στο κτηνιατρείο της Ουρανίας Τσατσάκη όπου υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι πάσχει από λεϊσμανίωση. Το σωματείο ήταν από τη πρώτη στιγμή πεπεισμένο ότι η σκυλίτσα είχε πέσει θύμα εγκατάλειψης από τους δικούς της επειδή ήταν άρρωστη.

Η σκυλίτσα στάθηκε πολύ τυχερή καθώς ένα νεαρό ζευγάρι την υιοθέτησε συνειδητά την περασμένη εβδομάδα για να της χαρίσει φροντίδα και ασφάλεια για την υπόλοιπη ζωή της μ’ ένα κατάδικο της σπίτι. Η Καλλιόπη Μαραβελάκη, μέλος και δικηγόρος του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» αναφέρει: «Το γλυκό μας πλασματάκι υιοθετήθηκε. Δεν είχε σημασία για τους ανθρώπους που το υιοθέτησαν ότι είναι λεϊσμανιακό ζώο. Άνοιξαν το σπίτι και την αγκαλιά τους και σίγουρα θα πάρουν πίσω πολύ αγάπη. Το σωματείο ευχαριστεί πολύ τους νέους κηδεμόνες της μικρούλας και τους εύχεται καλή ζωή».