Υιοθέτησαν τον παράλυτο Άγγελο που πυροβολήθηκε με αεροβόλο στο Λαύριο Αττικής

Η Μαρία και ο Νίκος, δύο νέοι άνθρωποι με ευαισθησίες και ήθος, άνοιξαν την αγκαλιά τους και υποδέχθηκαν στην οικογένεια τους τον Άγγελο που έμεινε ανάπηρος στα πίσω του πόδια εξαιτίας ενός υπανθρώπου, ο οποίος αφού πρώτα τον πυροβόλησε εξ’ επαφής με αεροβόλο όπλο στη συνέχεια τον έκλεισε σε τσουβάλι και τον πέταξε σαν σκουπίδι σε δρόμο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στο κέντρο του Λαυρίου στις 8 Νοεμβρίου του 2014.

 

 

Η Βασιλική Σμιγαδή, η Άννα Γερολύμπου, η Λίτσα Καραγιάννη, η Κατερίνα Καλαϊτζάκη και η Σοφία Τριανταφύλλου έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε ο Άγγελος, που τότε ήταν μόλις 4 μηνών, να κερδίσει ξανά τη ζωή του και να εμπιστευτεί και πάλι τους ανθρώπους που τόσο τον πλήγωσαν.

Η σφαίρα είχε σφηνωθεί στη σπονδυλική του στήλη προκαλώντας σοβαρή βλάβη στον νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα την παραλυσία των πίσω άκρων του και την ανικανότητα για φυσιολογική ούρηση και αφόδευση. Τους προτάθηκε να υποβάλουν τον Άγγελο σε ευθανασία καθώς οι ελπίδες ήταν πολύ περιορισμένες. Αρνήθηκαν όμως να «σκοτώσουν» ένα πλάσμα που διψούσε για ζωή και αγάπη. Προτίμησαν το δύσκολο δρόμο δίνοντας στον Άγγελο την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα τον εγκαταλείψουν και μαζί θα αγωνιστούν για να βγει νικητής μέσα από αυτή τη δοκιμασία.

 

 

Έτσι ο Άγγελος χειρουργήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2014 από τον ορθοπεδικό Στέργιο Βλαχόπουλο βοηθώντας τον να έχει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Χάρη στο αναπηρικό καροτσάκι που του έφτιαξε ο Βασίλης Τζιγκούρας ο Άγγελος άρχισε και πάλι να τρέχει και να μπορεί πια μόνος του να κάνει την ανάγκη του κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα του στα δύσκολα αγωνιούσαν για την τύχη του, αλλά ποτέ δεν έχασαν την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα βρεθεί μια οικογένεια που θα τον αγαπήσει με το καροτσάκι του και θα τον υιοθετήσει. Αυτή η μέρα ήρθε και ο Άγγελος βρήκε δύο υπέροχους ανθρώπους που άνοιξαν την  αγκαλιά τους σ' αυτό το πλάσμα που τόσο βασανίστηκε στη ζωή του.

 

 

Η Άννα Γερολύμπου με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση αναφέρει για τον Άγγελο: «Ο Άγγελος μας, ο Άγγελος όλων μας υιοθετήθηκε. Γιατί ο Θεός είναι μεγάλος. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι με μεγάλη ψυχή. Γιατί η αγάπη, η πίστη και η επιμονή είναι η μεγαλύτερη δύναμη του ανθρώπου. Γιατί ο άτυχος μικρός μας Άγγελος είχε την αγάπη, τη στήριξη και τη θετική ενέργεια όλων μας.

 

 

Εγώ τον μάζεψα με το σακί, η Λίτσα τον έτρεξε στους κτηνιάτρους αμέσως μετά, η Κατερίνα ανέλαβε και τον φρόντισε σχεδόν για ένα χρόνο, η Σοφία φρόντισε την εγχείρησή του από τον καλύτερο κτηνίατρο και η Βασιλική, εκτός από τις υπέροχες φωτογραφίες, του βρήκε την καλύτερη φιλοξενία. Το καροτσάκι από τον υπέροχο Βασίλη Τζιγκούρα και την πιο υπέροχη υιοθεσία που μπορούσαμε να ονειρευτούμε. Και εσείς όλοι μας στηρίξατε οικονομικά και κυρίως με τη θετική σας ενέργεια. Νίκο και Μαρία είστε υπέροχοι. Να σας ζήσει και να τον χαίρεστε».