Υιοθέτησε γέρικο σκυλί με καρκίνο

Την ομορφότερη πράξη υιοθεσίας έζησαν χθες οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας πλημμυρίζοντας τους δάκρυα χαράς και ευτυχίας. Ένας εθελοντής του συλλόγου υιοθέτησε τον Ηλία, ένα γέρικο σκυλί με καρκίνο που παρέμενε χρόνια τώρα στα αζήτητα του καταφυγίου. Κανείς δεν ήθελε να τον υιοθετήσει.

Οι φιλόζωοι που τον φρόντιζαν κι αγωνιούσαν για την τύχη του το είχαν πάρει πια απόφαση ότι ο Ηλίας θα ζούσε το υπόλοιπο της ζωής του μέσα στο μικρό κλουβί χωρίς ποτέ να νιώσει τη ζεστασιά ενός στοργικού σπιτικού. Κι όμως το θαύμα της αγάπης θριάμβευσε κι άδειασε το κλουβί του Ηλία.

«Θεωρώ αυτονόητο ένας άνθρωπος που αγαπά τα ζώα, να επιλέξει να δώσει σπίτι σ’ έναν τέτοιο σκύλο» ανέφερε ο εθελοντής που υιοθέτησε τον Ηλία στα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας. «Επειδή η καλοσύνη, ο σεβασμός και η αγάπη μόνο αυτονόητα δεν είναι πολλές φορές, εμείς θα θέλαμε να του πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ. Και γι’ αυτό που έκανε για τον Ηλία και για όσα έκανε εμάς να νιώσουμε. Είμαστε περήφανοι που είσαι εθελοντής μας, φίλος και πλέον «μπαμπάς» του Ηλία μας» αναφέρουν οι εθελοντές του συλλόγου, προσθέτοντας: «Το μικρό κλουβί του καταφυγίου, στο οποίο ζούσε ο Ηλίας τα τελευταία χρόνια, άδειασε. Γέρος, μισότυφλος, φοβικός και με καλααζάρ, όταν πριν μια βδομάδα ο κτηνίατρος είπε τη λέξη «καρκίνος» θεωρήσαμε ότι πλέον θα έφευγε από αυτό μόνο όταν θα τελείωναν οι μέρες του. Δεν περιμέναμε ότι το κλουβί του θα άδειαζε μετά από μια από τις ομορφότερες πράξεις υιοθεσίας που έχουμε ζήσει».