Υιοθετήθηκε η αδέσποτη σκυλίτσα που πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους «Η Ομπρέλα»

Πριν από ένα μήνα ο Γιάννης Μπλέτας σε συνεργασία με το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» γύρισε την ταινία μικρού μήκους «Η Ομπρέλα» με στόχο να αναδείξει το θέμα της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς και να βοηθήσει τ’ αδέσποτα που διαβιούν στο Γενικό Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος» να βρουν οικογένειες.

Πρωταγωνίστρια της ταινίας ήταν η Φόξι, μια αδέσποτη σκυλίτσα που έπεσε θύμα εγκατάλειψης και ζούσε εδώ και τρία χρόνια στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Χανίων. Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών του συλλόγου να υιοθετηθεί, δεν είχαν καταφέρει να της βρουν ένα στοργικό σπίτι.

 

 

«Συνεχώς δεχόμαστε παράπονα από τη διοίκηση του νοσοκομείου για τα «επιθετικά» αδέσποτα που διαβιούν εκεί, επειδή κάποιοι ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν, αδιαφορώντας για το χώρο και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς προβλήματα, τα ζώα να δηλητηριάζονται, να στοχοποιούνται, να δημιουργούνται αγέλες και να φοβούνται οι επισκέπτες. Άλλοι τα φροντίζουν, άλλοι τα κλωτσάνε, κάποια υιοθετούνται, αλλά ο αριθμός δε μειώνεται αφού συνεχώς εγκαταλείπονται καινούρια» επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

 

 

Η μικρούλα Φόξι είχε στοχοποιηθεί πολλές φορές και είχε χαρακτηριστεί ως «δημόσιος κίνδυνος». Η Μαρίνα, είδε τη μικρούλα στην ταινία μικρού μήκους «Η Ομπρέλα» και αποφάσισε να την υιοθετήσει. Όπως αναφέρει ο σύλλογος ο μόνος της ενδοιασμός ήταν ότι η Φόξι είναι υγιέστατη κα αρτιμελής και ένιωθε ενοχές επειδή μέχρι τώρα υιοθετεί μόνο ζώα με ειδικές ανάγκες.

 

 

Όμως και η Φόξι δεν είχε πολύ μέλλον στο χώρο που ζούσε και ήταν θέμα τύχης το ότι επιβίωσε τρία χρόνια στο χώρο του νοσοκομείου. Έτσι η Φόξι ταξίδεψε για την Αθήνα στη νέα της οικογένεια όπου απέκτησε κι έναν νέο τριποδάκο φίλο με τον οποίο μοιάζουν καταπληκτικά.

Εκτός όμως από τη Φόξι στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων υπάρχουν κι άλλα σκυλάκια που περιμένουν τη νέα τους οικογένεια, ζώα κοινωνικοποιημένα, στειρωμένα και εμβολιασμένα. Η υιοθεσία τους επείγει καθώς απαγορεύεται η παραμονή τους στο χώρο του νοσοκομείου. Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο από τα σκυλάκια να επικοινωνήσει με το σύλλογο στον αριθμό κινητού τηλεφώνου  6986522569.

Μικρόσωμη κοντούλα σκυλίτσα με αυτιά που όταν τρέχει είναι σαν αεροπλανάκια.

 

Μικρόσωμο λεπτοκαμωμένο νεαρό κουταβάκι αγορακι παιχνιδαρικο ευκινητο φιλικο. Έχει σημαδι από περιλαίμιο. Το εγκατέλειψαν πριν μια βδομάδα.

 

Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το πλάσμα. Είναι μονίμως χαρούμενος.

 

Άσπρο παχουλό μόλις 3 μηνών νεαρό αρσενικό κουταβάκι ημίαιμο τσομπανοσκυλάκι παιχνιδιάρικο και φιλικό. Το εγκατέλειψαν πριν 3 εβδομάδες.

 

Η σταλίτσα - πολύ μικρόσωμη - τρέχει σαν ελαφάκι. Είναι πολύ ήρεμη και αναζητά συνεχώς χάδια. Είναι στειρωμένη.