Υιοθετήθηκε η ηλικιωμένη σκυλίτσα που εγκατέλειψαν οι «ιδιοκτήτες» της μόλις μετακόμισαν

Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο νέο της σπίτι κοντά στους ανθρώπους που την υιοθέτησαν η ηλικιωμένη σκυλίτσα που εγκατέλειψαν οι «ιδιοκτήτες» της όταν μετακόμισαν από τα Χανιά στο Βόλο κι εκείνη τους περίμενε για ένα σχεδόν μήνα στην είσοδο του άδειου διαμερίσματος.

Στην έκκληση του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για να βρεθεί μια στοργική οικογένεια γι’ αυτό το πλάσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες φιλόζωοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος αναφέρει: «Η σκυλίτσα που συγκίνησε τόσο κόσμο υιοθετήθηκε. Τη Δευτέρα θα πάμε να βάλουμε microtsip και την Τρίτη θα πάει στη νέα της οικογένεια. Η ανταπόκριση του κόσμου αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί γύρω μας που παραμένουν άνθρωποι και δε μπορούν να παραμείνουν ασυγκίνητοι σε ένα βλέμμα που μιλάει στην ψυχή τους. Μακάρι φέτος να γίνουμε περισσότεροι και να μειωθεί η βία και η αδιαφορία προς όλα τα ανυπεράσπιστα πλάσματα. Καλή χρονιά σε όλους. Kαι να μην ξεχνάμε ότι κάπου εκεί στο δρόμο, μέσα στα καταφύγια και στα σπίτια φιλόζωων, υπάρχουν πολλές μικρές ψυχούλες "περασμένης" ηλικίας που περιμένουν το δικό μας χάδι και μια δεύτερη ευκαιρία».

Θυμίζουμε ότι μια ένοικος της πολυκατοικίας που φρόντιζε τη σκυλίτσα ενημέρωσε το φιλοζωικό σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» για την απάνθρωπη αυτή εγκατάλειψη από τους ανεύθυνους «ιδιοκτήτες» της. Εκπρόσωπος του συλλόγου συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ο οποίος παρουσία του επικοινώνησε με τον πρώην ενοικιαστή του στο Βόλο και τον ενημέρωσε ότι είχε έρθει η φιλοζωική για το σκυλάκι που εγκατέλειψε. Η υνομιλία ήταν σε ανοιχτή ακρόαση και όλοι άκουσαν τον «ιδιοκτήτη» της σκυλίτσας να επιπλήττει τον πρώην σπιτονοικοκύρη του καθώς αποκάλυψε ότι το σκυλάκι ήταν δικό του. Μάλιστα τον προέτρεψε να σκοτώσει την ηλικιωμένη σκυλίτσα λέγοντας: «Έλα μωρέ, είναι γέρικο, δώστου μια φόλα να τελειώνουμε».

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» θα καταθέσει καταγγελία εις βάρος του «ιδιοκτήτη» της 10χρονης σκυλίτσας στο Α.Τ. Χανίων, με την κατηγορία όχι μόνο της εγκατάλειψης της σκυλίτσας, η οποία διώκεται ποινικά, αλλά και για το γεγονός ότι προέτρεψε τον πρώην σπιτονοικοκύρη του να τη θανατώσει με φόλα γιατί είναι γέρικη.