Υιοθετήθηκε η Πέτρα που παρέμεινε για δύο χρόνια στα αζήτητα στο καταφύγιο του «Save a Greek Stray»

Χαρά και συγκίνηση νιώθουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» αφού η βασίλισσα της καρδιάς τους, η Πέτρα, μετά τον σκληρό αγώνα που έδωσε να ξεπεράσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας και τις φοβίες που απέκτησε στο δρόμο, υιοθετήθηκε από μια στοργική οικογένεια που άνοιξε την αγκαλιά και το σπίτι της σε αυτό το πλάσμα που τόσο ταλαιπωρήθηκε στη ζωή του.  

Δύο χρόνια και τρεις μήνες χρειάστηκε να παραμείνει η Πέτρα στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» μέχρι να βρει τους δικούς της ανθρώπους και να αρχίσει μια νέα ζωή που όπως χαρακτηριστικά λένε οι εθελοντές πάλεψε για να την κερδίσει έχοντας όμως πάντα ψηλά το κεφάλι.

 Σ' αυτή την τραγική κατάσταση βρήκαν την Πέτρα
 οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray»

Οι άνθρωποι της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» αναφέρουν για την Πέτρα τους: «Η διάσωσή της ήταν μια περιπέτεια που κράτησε τρεις ημέρες, η θεραπεία της ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο και η κοινωνικοποίησή της ένα αργό ταξίδι προς το άγνωστο.

Η Πέτρα πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής χωρίς να μάθει ποτέ τι σημαίνει ανθρώπινη επαφή, η ιστορία της έκανε τον γύρω του κόσμου, η μεταμόρφωσή της μάζεψε πολλά «συγχαρητήρια» και «μπράβο» και παρόλα αυτά έμεινε στα αζήτητα για δύο χρόνια.

 Γρύλιζε σε όποιο ζώο την πλησίαζε και
αρνιόταν πεισματικά να βγει από το κλουβί

Δύο χρόνια και τρεις μήνες, μέχρι χθες. Εμείς «χάσαμε» τη βασίλισσα του καταφυγίου μας και εκείνη κέρδισε μια θέση στο σπίτι και την καρδιά της μίας και μοναδικής οικογένειας που αποφάσισε να την κάνει δική της.

Το κορίτσι μας είναι εφτά χρονών και μόλις ξεκίνησε την καινούργια της ζωή, με το κεφάλι ψηλά, όπως πάντα, και την αυτοπεποίθηση που ανέκαθεν είχε - και φυσικά με όλη την συνοδεία που αρμόζει στην αυτού μεγαλειότητά της».

 Η Βάλια Ορφανίδου βοήθησε την Πέτρα να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους 

Οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» είδαν για πρώτη φορά την Πέτρα τον Απρίλιο του 2015 να περιφέρεται εξαθλιωμένη και βαριά άρρωστη στον Ωρωπό και μετά να χάνεται σαν φάντασμα ακροβατώντας ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Για τρεις ολόκληρες μέρες οι εθελοντές την έψαχναν και όταν τελικά την βρήκαν η ζωή της Πέτρας έμελλε να αλλάξει μια για πάντα. Ο δρόμος να κερδίσει ξανά όσα έχασε δεν ήταν εύκολος. Έδωσε μάχη έχοντας στο πλευρό της τους ανθρώπους της οργάνωσης «Save a Greek Stray», οι οποίοι όπως λένε υποκλίθηκαν σ’ αυτό το σπουδαίο πλάσμα. Οι πληγές στο σώμα και στη ψυχή της άρχισαν να επουλώνονται και η Πέτρα δυνατή όσο ποτέ άλλοτε άρχισε να χαίρεται ίσως για πρώτη φορά στη ζωή της.

 Όμορφες και χαλαρές στιγμές της στο καταφύγιο 

«Είναι κάποιες φορές που αναρωτιόμαστε τόσα πράγματα και απάντηση δεν έχουμε καμιά. Πώς έζησε τόσα χρόνια; Πόσες φορές να γέννησε χωρίς καμία βοήθεια; Πόσες φορές ν' αντίκρισε την έκφραση της αηδίας και της αποστροφής στα βλέμματα των περαστικών; Πόσοι την είδαν και πόσοι πραγματικά νοιάστηκαν;

Η Πέτρα που αγωνίστηκε σκληρά επί χρόνια στο δρόμο, που πάλεψε ακόμα και μέσα στο καταφύγιο για να ξεπεράσει τα δεκάδες προβλήματα υγείας, η Πέτρα που αντιπροσωπεύει τη ζωή ενός οποιουδήποτε αδέσποτου των ελληνικών δρόμων, επτά μήνες μετά, άρχισε να βγαίνει και να απολαμβάνει τις βόλτες της. Υποβάλουμε τα σέβη μας σ’ ένα σπουδαίο πλάσμα» είχαν αναφέρει οι άνθρωποι που φρόντιζαν την Πέτρα στο καταφύγιο.

Η Βάλια Ορφανίδου, εθελόντρια της οργάνωσης «Save a Greek Stray», η οποία βοήθησε την Πέτρα να εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους και να κοινωνικοποιηθεί, έφτιαξε με αγάπη το βίντεο που ακολουθεί θέλοντας να μοιραστεί τον αγώνα που έδωσε η λατρεμένη της σκυλίτσας που οδήγησε στην ολοκληρωτική μεταμόρφωσή της.

 

 

«Η ιστορία της Πέτρας ξεκίνησε τον Απρίλιο. Ύστερα από τρεις μέρες αναζήτησης καταφέραμε να την εντοπίσουμε και να την πιάσουμε. Ένα σκυλί, πολύ ταλαιπωρημένο, βαριά άρρωστο, αποξενωμένο από ζώα και ανθρώπους. Επί μήνες πάλευε με τις ασθένειες, κάνοντας τεράστιες προσπάθειες να συνέλθει. Τέλος του καλοκαιριού πια, η Πέτρα είχε ανακάμψει.

Ήταν ένα υγιές σωματικά σκυλί, που παρέμενε όμως κλεισμένο στον εαυτό του, γρύλιζε σε όποιο ζώο την πλησίαζε και αρνιόταν πεισματικά να βγει από το κλουβί. Η Βάλια ερχόταν εθελοντικά στο καταφύγιο κάθε Τετάρτη και την έβγαζε βόλτα. Στην αρχή δύσκολα, αλλά κάθε φορά και ευκολότερα. Μέχρι που μια Τετάρτη, η Πέτρα κούνησε την ουρά της μόλις την είδε, και κάθε Τετάρτη την περίμενε με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

 Όλοι ευχόμαστε στην Πέτρα ό,τι καλύτερο για τη νέα της ζωή!!!

Κι εμείς πετούσαμε από χαρά! Ώσπου μια μέρα η πόρτα της Πέτρας άνοιξε για πάντα. Ναι, η Πέτρα είναι ελεύθερη! Η Πέτρα παίζει, είναι χαρούμενη, έρχεται κοντά μας και ζητά την ανθρώπινη συντροφιά. Στο μικρό βίντεο που έφτιαξε η Βάλια για την αγαπημένη της, μπορείτε να δείτε τι σήμαιναν εκείνες οι Τετάρτες και πόση αξία έχει για το κάθε ζώο η προσφορά ενός εθελοντή.

Η Πέτρα μας κέρδισε όλες τις μάχες και ελπίζουμε και την καρδιά σας» αναφέραν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» που τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.