Υιοθετήθηκε η σκυλίτσα που παρέμενε στα αζήτητα για 7 ολόκληρα χρόνια στο καταφύγιο Σύρου

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου καθώς η Σόνια τους που φρόντιζαν για 7 ολόκληρα χρόνια στο καταφύγιο του νησιού υιοθετήθηκε από μια υπέροχη γυναίκα, τη Γερμανίδα Ρένα Χέρτερερ, η οποία επέλεξε συνειδητά να ανοίξει το σπίτι της στην Αθήνα σ’ ένα ενήλικο ζώο που ήταν καταδικασμένο να ζήσει όλη του τη ζωή στο κλουβί.  

 



Περίμενε 7 χρόνια στο καταφύγιο μέχρι να υιοθετηθεί

Τη Σόνια είχε σώσει μια φιλόζωη μέσα από τα εγκληματικά χέρια ενός απάνθρωπου τη στιγμή που επιχειρούσε να την πνίξει στη θάλασσα. Η Σόνια, κουταβίνα τότε, μεταφέρθηκε στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου ώστε να μην κινδυνεύσει ξανά η ζωή της. Ήταν πολύ ταλαιπωρημένο και φοβισμένο πλάσμα που είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και με το δίκιο του. Η αγάπη όμως και η φροντίδα που εισέπραξε από τους εθελοντές του καταφυγίου γρήγορα τη μεταμόρφωσαν σε μια χαδιάρικη, υπάκουη, ήρεμη και εξαιρετικά κοινωνική σκυλίτσα.

 



Το κλουβί του καταφυγίου είναι πια παρελθόν για τη Σόνια

Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών να βρουν στη λατρεμένη τους Σόνια ένα στοργικό σπίτι για να ζήσει δίπλα σε ανθρώπους που θα την αγαπούν, η σκυλίτσα συνέχιζε να παραμένει στα αζήτητα και όσο περνούσαν τα χρόνια οι πιθανότητες να υιοθετηθεί όλο και λιγόστευαν. Κανείς όμως από τους εθελοντές δεν έχασε την ελπίδα του και οι προσπάθειες αναζήτησης μιας οικογένειας για το Σονάκι τους δεν σταμάτησαν ποτέ και για κανένα λόγο.

 



Οι εθελοντές του καταφυγίου Σύρου φρόντιζαν με αγάπη τη Σόνια τους

Χρειάστηκε να περάσουν 7 χρόνια για να ενδιαφερθεί πραγματικά ένας άνθρωπος για τη Σόνια και να την κάνει ισότιμο μέλος στην οικογένεια του. Κι αυτός ο άνθρωπος ήταν η Ρένα, η οποία λάτρεψε την ομορφιά και τον εξαιρετικό χαρακτήρα της. Δεν λογάριασε ούτε την ηλικία της ούτε το μέγεθος και τα κιλά της.

 



Η Σόνια ποζάρει μαζί με τη γατοπαρέα της

Η Σόνια εδώ και τρεις μήνες ζει σαν βασίλισσα στο νέο της σπίτι στην Αθήνα και όλοι όσοι τη στήριξαν στα δύσκολα στο καταφύγιο δεν κρύβουν τη χαρά, τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή τους. Επτά χρόνια τη φιλοξένησαν στο καταφύγιο για να μην γυρνάει στο δρόμο αβοήθητη, τη φρόντισαν με κόπο, την πόνεσαν, την έζησαν και τώρα με περηφάνια τη βλέπουν χαρούμενη στη νέα της οικογένεια να απολαμβάνει τη ζεστασιά ενός στοργικού σπιτικού. Του δικού της σπιτικού.