Υιοθετήθηκε το κουτάβι που βρέθηκε εξαθλιωμένο σε ορεινή περιοχή της Άνω Γλυφάδας

Στην αγκαλιά της νέας του οικογένειας που τον υιοθέτησε θα βρεθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Πέτρος, το κουτάβι που βρέθηκε το πρωί της 6ης Ιουλίου να περιφέρεται άρρωστο και εξαθλιωμένο σε ορεινή περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Μετά από 47 ημέρες θεραπείας ο Πέτρος μεταμορφώθηκε από ένα «πέτρινο» κουτάβι σ’ έναν κατάλευκο πανέμορφο σκυλάκο που σε μερικές μέρες θα απολαμβάνει τη φροντίδα των δικών του ανθρώπων στο παντοτινό του σπίτι.

Η θετική κατάληξη της ιστορίας του Πέτρου έδωσε μεγάλη χαρά στους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.), οι οποίοι μετά από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να πιάσουν το ταλαιπωρημένο κουταβάκι που αργοπέθαινε στο βουνό και να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο αφού ο Δήμος Γλυφάδας αδιαφόρησε αρχικά να αναλάβει την περίθαλψή του παρά τα συνεχή αιτήματα τους προς τους αρμόδιους. Ο Πέτρος εμβολιάστηκε, τσιπαρίστηκε και σύντομα θα απολαμβάνει τη θαλπωρή του νέου του σπιτιού.

 

 

Οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Ζ. αναφέρουν για το λατρεμένο τους Πέτρο: «Από τις 6 Ιουλίου μέχρι σήμερα πέρασαν για εμάς 47 ημέρες. Καλές, κακές, ήρεμες. Με αγωνία, με χαρά, με άγχος. Για εκείνον πέρασαν όλα και ξεκίνησε από την αρχή. Ξαναγεννήθηκε χαρούμενο κουτάβι. Ο Πέτρος ήθελε δύο πράγματα. Χώρο και χρόνο. Του δόθηκαν και έλαμψε. Υπάρχουν πολλά «πετραδάκια» εκεί έξω. Πλάσματα στα οποία δε δίνεται η ευκαιρία. Πλάσματα που δεν κοινωνικοποιήθηκαν, που δεν έμαθαν, πλάσματα που περιμένουν κάποιον. Την επόμενη φορά που θα δείτε κάποιο μην κοιτάξετε αλλού, μην το αγνοήσετε, μην το ξεχάσετε. Ζητήστε βοήθεια, φιλοξενήστε, σώστε το. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να τα βλέπεις να μεταμορφώνονται. Ο Πέτρος μ' αυτά και μ' αυτά υιοθετηθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου θα πάει στο νέο του σπίτι. Ευχαριστούμε όλους για τη βοήθεια σας, τη θετική σας σκέψη, τις ευχές. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Αρετή Δένδια που πέρασε ώρες στο τηλέφωνο μαζί μας συμβουλεύοντας μας, βήμα - βήμα. Χωρίς εκείνη ο Πέτρος δεν θα ήταν τόσο ευτυχισμένος σήμερα».