Υιοθετήθηκε μετά από δυόμιση χρόνια ο τρίποδος σκύλος που βασάνιζε κτηνοτρόφος στην Κρήτη

Στην αγκαλιά της νέας του οικογένειας είναι εδώ και μερικές μέρες ο τρίποδος σκυλάκος που εντοπίστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 2015 να ζει αλυσοδεμένος στη στάνη ενός ηλικιωμένου κτηνοτρόφου σε ορεινή περιοχή στα όρια των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου και να αιμορραγεί από το πίσω δεξί του πόδι που με βίαιο τρόπο είχε ακρωτηριαστεί.

Για καλή του τύχη ένας ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου που περνούσε τυχαία από τον τόπο του μαρτυρίου του, τράβηξε φωτογραφίες και ενημέρωσε αμέσως τους εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», οι οποίοι με τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ηρακλείου, κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον σώσουν από τα χέρια του σαδιστή βοσκού.

 Ο Λάκι εντοπίστηκε αλυσοδεμένος στο μαντρί  
αιμορραγώντας  από το ακρωτηριασμένο πόδι του 

Όταν οι εθελοντές ρώτησαν τον ηλικιωμένο κτηνοτρόφο τι συνέβη και ακρωτηριάστηκε το πόδι του σκύλου εκείνος τους απάντησε ότι το πόδι του έπεσε από μόνο του, ενώ στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε ότι του το έκοψαν αυτοί με τους οποίους έχει βεντέτα.

Ο Λάκι, όπως τον ονόμασαν, μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη από τα μέλη της «Ζωόφιλης Δράσης» όπου υποβλήθηκε σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του τμήματος του οστού που εξείχε.

 

 

Ο Γιώργος Ορφανίδης, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια φιλοξενούσε στο σπίτι του και φρόντιζε με αγάπη τον Λάκι, με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και χαρά, αναφέρει για την υιοθεσία του τετράποδου φίλου του: «Τα συναισθήματα δεν περιγράφονται. Μια σχέση με ένα αξιαγάπητο σκυλί που κράτησε δυόμιση χρόνια. Δυόμιση χρόνια ο πάντα γελαστός τριποδάκος, ο αγαπημένος μου Λάκυ, περίμενε κοντά μου. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα και για εκείνον και για μένα. Για τον Λάκυ ξεκινά μια νέα καλύτερη ζωή σε ένα ζεστό σπίτι με την οικογένεια του και για μένα μια συνέχεια χωρίς το χαμόγελό του. Καλή τύχη τριποδάκο μου. Ο Λάκυ Υιοθετήθηκε!».