Υιοθετήθηκε ο σκυλάκος που πέταξαν σε ποτάμι

Σε λίγες μέρες ο River, όπως τον ονόμασαν οι σωτήρες του, θα βρίσκεται στην αγκαλιά της νέας του κηδεμόνος, αφήνοντας πίσω του τη δυσάρεστη περιπέτεια του που έζησε όταν κάποιος εγκληματίας τον πέταξε από ύψος 5 μέτρων στις όχθες ενός ποταμού στην Πτελοπούλα Καρδίτσας, δένοντας τον με σύρμα ώστε να σιγουρέψει τον αργό και βασανιστικό θάνατο του.

Ο σκυλάκος ανήμπορος να σώσει τον εαυτό του παρέμεινε τουλάχιστον για δύο μέρες μέσα στο βούρκο, χωρίς φαγητό και νερό. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα πολλοί κάτοικοι του χωριού Πτελοπούλα γνώριζαν ότι το σκυλάκι παρέμενε στο ποτάμι πεταμένο για δύο μέρες, αλλά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε να σώσει αυτό το δύστυχο πλάσμα.

Το λυγμό του ζώου άκουσε στις 27 Μαΐου μια ποδηλάτησα που περνούσε τυχαία από το σημείο και ενημέρωσε την Ερμιόνη Γιαννακού, η οποία μαζί με την Κατερίνα Γκανάτσιου, έσπευσαν επί τόπου και με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να προσεγγίσουν το σκυλάκι και να το ανεβάσουν στο δρόμο. Εκεί του αφαίρεσαν το σύρμα και στη συνέχεια το μετέφεραν σε κατάσταση σοκ στον κτηνίατρο Αντώνη Λυμπέρη στην Καρδίτσα, ο οποίος διέγνωσε υποθερμία (32 βαθμούς Κελσίου) καθώς έμεινε εκτεθειμένο για μέρες μέσα στις λάσπες, τη βροχή και το κρύο.

Για μέρες ο River βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και αρνιόταν να σταθεί στα πόδια του. Με την επιμονή και την αγάπη των δύο γυναικών, ο σκυλάκος συνήλθε και δε θυμίζει σε τίποτα πια το φοβισμένο εκείνο πλάσμα του ποταμού. Είναι υγιέστατος και γεμάτος ζωή. Μάλιστα όπως αποκάλυψε η Ερμιόνη Γιαννάκου, σύντομα ο River θα βρίσκεται στην αγκαλιά της νέας του οικογένειας, η οποία ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του και αποφάσισε να τον υιοθετήσει.