Υιοθετήθηκε ο σκύλος που πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι στη Ναύπακτο

Μέλος της οικογένειας του έκανε ο Ell Wyatt τον Τζόκερ, τον σκύλο που εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμό εξ επαφής στο κεφάλι στην περιοχή Πουντού Ναυπάκτου στις 7 Νοεμβρίου του 2015.

Η Γιώτα Παγκράτη, μέλος της ομάδας «Φιλόζωοι Εθελοντές Ναυπάκτου», μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση του σκύλου από τη φιλόζωη που τον τάιζε, τον μετέφερε στο κτηνιατρείο του Νίκου Πλουμή, ο οποίος αφιλοκερδώς του καθάρισε τις πληγές του, έραψε τα βαρύτατα τραύματά του και τον στείρωσε.

 


 
Σ’ αυτή την κατάσταση βρήκαν τον Τζόκερ

Ο Τζόκερ είχε πυροβοληθεί από πολύ μικρή απόσταση με αποτέλεσμα τα σκάγια να του διαλύσουν όλο το δεξί άνω χείλος, σπάζοντας ακόμα και την ωμοπλάτη του, ενώ του τύφλωσαν και το αριστερό του μάτι. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του ο Τζόκερ βγήκε νικητής και πιο δυνατός μέσα από αυτή την περιπέτεια που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή του.

Μετά από δύο μήνες ανάρρωσης στο σπίτι της εθελόντριας Διονυσίας Κουβέλη, ο Τζόκερ κατάφερε να βρει τον άνθρωπο του, τον Ell Wyatt, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε από την ιστορία του σκυλάκου και τον υιοθέτησε συνειδητά για να του προσφέρει ό,τι στερήθηκε στην αδέσποτη ζωή του.Ο Τζόκερ μαζί με τη Διονυσία Κουβέλη που τον φιλοξένησε στο σπίτι της

Με ιδιαίτερη χαρά, αλλά και συγκίνηση η Γιώτα Παγκράτη αναφέρει για τον Τζόκερ: «Μόνο δάκρυα χαράς. Για ένα ζώο που πυροβολήθηκε εξ επαφής. Για ένα ζώο που ένιωσε τον πόνο, το φόβο, την αγωνία, την πείνα. Που δεν έχασε ποτέ την αγάπη και την πίστη του προς τον άνθρωπο. Δάκρυα χαράς που πλέον είναι σε μια ζεστή αγκαλιά που τον περίμενε χρόνια.Ο κτηνίατρος Νίκος Πλουμής που περιέθαλψε αφιλοκερδώς τον Τζόκερ και
ο Ντέντυ Πλουμής που τον καλλώπισε δωρεάν πριν πάει στο νέο του σπίτι

Τον Τζόκερ τον ζήτησε ένας και μοναδικός άνθρωπος να τον υιοθετήσει. Κι όλο το σύμπαν συνωμότησε για να τον κάνει δικό του. Οι δυο τους είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον. Σαν να ζούσαν χρόνια μαζί. Ευχαριστούμε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να κάνουμε αυτό το μικρό θαύμα. Δεν φανταζόμασταν καλύτερη ζωή για τον Τζόκερ».