Υιοθετήθηκε ο σκύλος που βρέθηκε με εγκαύματα στις πατούσες του σε καμένο σπίτι στην Νέα Μάκρη Αττικής

Στο νέο του σπίτι στην Αθήνα βρίσκεται πλέον ο πυρόπληκτος σκύλος που εντοπίστηκε με εγκαύματα στις πατούσες του από εθελοντές φιλόζωους και την ομάδα DOGIT στο καμένο σπίτι του «ιδιοκτήτη» του στην Νέα Μάκρη Αττικής την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018.

Η υιοθεσία του έγινε μέσω του προγράμματος Dog’s Voice με τη σύμφωνη γνώμη του «ιδιοκτήτη» του, επίσης πυρόπληκτου, ο οποίος - σύμφωνα με το Dog’s Voice - δήλωσε αδυναμία να φροντίσει κατάλληλα τον σκύλο του κι έτσι έδωσε το «πράσινο» φως για να δοθεί σε μια άλλη οικογένεια. Το Dogs’ Voice διευκρινίζει στη σελίδα του στο facebook ότι σε καμία δημοσίευσή του δεν αναφέρει ότι ο «ιδιοκτήτης» παρέδωσε τον σκύλο του γιατί έχει καμένες πατούσες (όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ ιστοσελίδας που αναπαρήγαγαν αρκετά μέσα ενημέρωσης).

 

Και συγκεκριμένα επισημαίνει: «Το ζώο αυτό εντοπίστηκε με καμένες πατούσες λιπόθυμο από την ομάδα DOGIT σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και μεταφέρθηκε στον σταθμό πρώτων βοηθειών της ΕΔΚΕ στην Ραφήνα όπου και του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί για νοσηλεία.

Όλα τα παραπάνω έγιναν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ο οποίος ανήκει στην ομάδα των πυρόπληκτων της Νέας Μάκρης. Όταν ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να γίνει περαιτέρω νοσηλεία του σκύλου αρνήθηκε να τον δώσει.

 Ο σκυλάκος στο νέο του σπίτι παρέα με την νέα του φίλη!

Με τα πολλά η ομάδα της Dogit τον έπεισε και μεταφέρθηκε στο Vets4Life στο Πικέρμι. Εκεί ξεκίνησε η θεραπεία του σκύλου καθώς το ζώο πονούσε πολύ και τα τραύματα του ήθελαν συνεχείς αλλαγές από καταρτισμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Σε επικοινωνία των εθελοντών και του νοσοκομείου με τον ιδιοκτήτη για το μέλλον του σκύλου, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φροντίσει κατάλληλα το ζώο και πώς επιθυμεί να δοθεί για υιοθεσία. Έκτοτε τον σκύλο ανέλαβε το Dogs' Voice για να του βρει την υιοθεσία που αξίζει.

Ο σκύλος υιοθετήθηκε στην Αθήνα από ζευγάρι με μεγάλη εμπειρία στη ράτσα με κατάλληλο σπίτι και κατάλληλες συνθήκες για τον σκύλο. Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν σύντομα!  Θα σας παρακαλέσω θερμά να κλείσουμε το θέμα όλοι εδώ».

 

 

Από τη δική της πλευρά η ομάδα DOGIT σε επιστολή που έστειλε και δημοσίευσε το www.irafina.gr εξηγεί - όπως λέει - τα πραγματικά γεγονότα, επισημαίνοντας τα εξής: «Το λυκόσκυλο ηλικίας 7 ετών βρέθηκε από εθελοντές και την ομάδα της Dogit την περασμένη Παρασκευή ξαπλωμένο, λόγω κατάστασης των πατουσών του, και ΟΧΙ λιπόθυμο. Βρέθηκε σε καμένο σπίτι στη Νέα Μάκρη και όχι στο Μάτι. Οι ιδιοκτήτες τον είχαν ήδη πάει στους εθελοντές κτηνιάτρους και είχαν ήδη ξεκινήσει την φαρμακευτική αγωγή που τους συνέστησαν. Όλοι εμείς, θέλοντας να βοηθήσουμε περισσότερο μεταφέραμε τον σκύλο στην κλινική vets4life με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων του.

Τη Δευτέρα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη μας είπε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει, όπως όλοι οι εθελοντές του τονίσαμε εκείνη την μέρα. Σε συνεννόηση αποφασίσαμε να δοθεί για υιοθεσία. Έχουμε επικοινωνήσει με τη σελίδα που ανήρτησε το εν λόγω άρθρο προκειμένου να γραφτούν τα ακριβή γεγονότα!! Άποψή μας είναι να σταθούμε βοηθοί, αλληλέγγυα, δίπλα στους πληγέντες. Άποψή μας είναι πως δε μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε τι πραγματικά έζησαν. Οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν να μην λέμε στους πληγέντες «σας καταλαβαίνουμε», γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ας βοηθήσουμε. Ας μη στήσουμε δικαστήριο πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πανικό» καταλήγει η ομάδα DOGIT.

 

 

Ό,τι κι αν έχει συμβεί, η καλή είδηση είναι ότι ο σκυλάκος γλύτωσε από την πύρινη λαίλαπα, αναρρώνει στο νέο του σπίτι όπου δέχεται τη φροντίδα των ανθρώπων που τον έχουν υιοθετήσει και δεν θα είναι πια σκύλος-φύλακας. Στον σκυλάκο και στους νέους του κηδεμόνες ευχόμαστε Καλή Ζωή!