Άφηνε τον σκύλο του να σαπίζει με ένα τεράστιο απόστημα στο κεφάλι στην Μυτιλήνη της Λέσβου

Έναν σκύλο που έφερε ένα τεράστιο εξόγκωμα στο κεφάλι του βρήκε μια γυναίκα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 να ζει μέσα σε ιδιόκτητη μάντρα οικοδομικών υλικών στην περιοχή του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στην Μυτιλήνη της Λέσβου.

Αμέσως ειδοποίησε τον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» και εθελοντές - μέλη του πήγαν επι τόπου για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση του σκύλου. Η εικόνα που αντίκρυσαν ήταν σοκαριστική και κάλεσαν τον ιδιοκτήτη της μάντρας, ο οποίος τους είπε ότι γνωρίζει την κατάσταση του ζώου, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται για την περίθαλψη του και ότι θα έδινε «το πολύ ένα πενηντάρικο».  

 

 

Παρά το γεγονός ότι οι εθελοντές του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» είχαν όλη την καλή διάθεση να βοηθήσουν οικονομικά τον «ιδιοκτήτη» του σκύλου καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των κτηνιατρικών του εξόδων, εκείνος αδιαφόρησε πλήρως και δεν τον μετέφερε στον κτηνίατρο που του υπέδειξαν.

Την επόμενη ημέρα, ο Σύλλογος κάλεσε την Αστυνομία - η οποία πήγε στο σημείο - και κατέθεσε καταγγελία σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου για κακοποίηση ζώου. Το σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του αποστήματος.

 

 

Ο Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» αναφέρει για το περιστατικό τα εξής: «Την Παρασκευή 8/2/2019, η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε από αλλοδαπή εργαζόμενη στο νησί μας, ότι στην περιοχή του εργοστασίου της Δ.Ε.Η. στην Μυτιλήνη, εντός μάντρας υλικών, βρισκόταν ένας σκυλάκος με ένα τεράστιο εξόγκωμα στο κεφάλι. Μεταβήκαμε στην περιοχή και αντικρύσαμε τις εικόνες που βλέπετε.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη της μάντρας, ο οποίος μας είπε ότι γνωρίζει την κατάσταση του ζώου του (!), και το είχε πάει σε κτηνίατρο αλλά «δεν μπορώ να πληρώσω τα λεφτά που μου ζητάνε… το πολύ να δώσω κανένα 50ρικο». Τον ενημερώσαμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε εμείς το μεγαλύτερο μέρος των κτηνιατρικών εξόδων του ζώου εφόσον όντως αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και τον παραπέμψαμε σε ιδιώτη κτηνίατρο με τον οποίο συνεργαζόμαστε.

 

 

Το Σάββατο (9/2/2019) το απόγευμα, είκοσι τέσσερις ώρες μετά την αρχική μας επαφή και παρά τα συνεχή τηλεφωνήματά μας, το ζώο δεν είχε μεταφερθεί σε κτηνιατρείο. Συνεπώς επικοινωνήσαμε με την Άμεσο Δράση - η οποία ανταποκρίθηκε τάχιστα στην κλήση μας- και καταθέσαμε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του ζώου ζητώντας την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων και την ποινική του δίωξη για παραμέληση των κανόνων ευζωίας του ζώου του.

Επίσης, με τη βοήθεια της αλλοδαπής κυρίας που μας ενημέρωσε, μεταφέραμε τον σκυλάκο σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, όπου παραμένει για να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης του αποστήματος, την Δευτέρα 11/2/2019. Οι αρχικές προγνώσεις είναι θετικές και φαίνεται ότι ο σκυλάκος δεν θα χάσει την όρασή του από το δεξί μάτι.

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο ανάλγητος και ανεύθυνος «ιδιοκτήτης» του σκυλιού (προφανώς το ζώο ήταν ΚΑΙ ατσιπάριστο) να λογοδοτήσει για την εγκληματική του αδιαφορία και αμέλεια. Τα ζώα είναι συναισθανόμενα πλάσματα που πονούν και υποφέρουν όπως ακριβώς και η ιδιοκτησία ενός ζώου έχει υποχρεώσεις & ευθύνες. Μόνο ένα κτήνος δεν είναι ικανό να κατανοήσει αυτές τις απλές αλήθειες!».