Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία στο χωριό Καλός Αγρός Δράμας

Από ολιγαιμικό σοκ εξαιτίας της ακατάσχετης αιμορραγίας πέθανε τελικά ο σκύλος που εντοπίστηκε  με κομμένο το δεξί του πόδι το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 στο χωριό Καλός Αγρός Δράμας. Για τον πολύ σοβαρά τραυματισμένο σκύλο ειδοποιήθηκε ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας» και μέλη του που έσπευσαν στο σημείο έμαθαν από κάτοικους της περιοχής  ότι δεν ήταν αδέσποτος, αλλά δεσποζόμενος.

Ο σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου εκεί τελικά κατέληξε από  την πολύωρη, συνεχόμενη αιμορραγία που είχε από το ακρωτηριασμένο δεξί του άκρο. Σύμφωνα με τον σύλλογο «Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας» ο σκύλος μπορεί να μην έφερε ηλεκτρονική σήμανση, αλλά είχε «ιδιοκτήτη», ο οποίος – σύμφωνα με μαρτυρίες -  συνήθιζε να τον αφήνει να περιφέρεται στο χωριό χωρίς καμία επίβλεψη και το ζώο έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ανευθυνότητάς του.

 

 

Ο σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Δράμας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Μας ενημέρωσαν ότι βρίσκεται χτυπημένο και σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μεταφέρθηκε από τον υπάλληλο του κυνοκομείου σε κτηνίατρο όπου και κατέληξε λίγο αργότερα από ολιγαιμικό σοκ λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας τόσων ωρών από το τραυματισμένο, ακρωτηριασμένο άκρο και τα βαριά τραύματά του. Από έρευνα που έκαναν εθελοντές του συλλόγου διαπιστώθηκε ότι το σκυλί ήταν δεσποζόμενο και όχι αδέσποτο.

Ο ιδιοκτήτης του το μεγάλωσε από κουτάβι, αλλά το άφηνε να περιφέρεται στο χωριό όπου ζούσε. Δεν έφερε microchip και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να αποδειχθεί η ταυτότητα του ιδιοκτήτη, αν και έχουμε τα στοιχεία του. Το λυπηρό δεν είναι μόνο ότι χάθηκε μια ζωή από την ανευθυνότητα του ιδιοκτήτη του, αλλά το ότι δεν έκανε τίποτα για να το βοηθήσει και το άφησε στην τύχη του».