Άγιος Κωνσταντίνος Αχαΐας: Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει αλυσοδεμένος κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό και τροφή

Καταγγελία εις βάρος του άνδρα που άφησε τον σκύλο του αλυσοδεμένο και εκτεθειμένο διαρκώς στον ήλιο χωρίς φαγητό και νερό με αποτέλεσμα το ζώο τελικά να πεθάνει σ’ ένα χωράφι στη μέση του πουθενά μακριά από τον οικισμό του Αγίου Κωνσταντίνου του Δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου στις 12 Αυγούστου ο φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια».

Ο σύλλογος ενημερώθηκε για τα όσα υπέστη αυτό το πλάσμα από την κακομεταχείριση του μόνο όταν εντοπίστηκε νεκρό να κείτεται στο έδαφος δεμένο με την αλυσίδα, κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς στάλα νερού και ίχνος φαγητού.

 Ήταν χωρίς νερό και τροφή

«Κάποιοι το βλέπανε, όπως κι αυτοί που μας ενημέρωσαν, αλλά ούτε του έβαλαν οι ίδιοι λίγο νερό ούτε ειδοποίησαν όσο ήταν ζωντανό και μπορούσε να σωθεί. Πέθανε από δίψα και ζέστη.

Δεν είχε στάλα νερού εδώ και μέρες, δεν είδε ίχνος ίσκιου να σταθεί αν και ένα μέτρο πιο πέρα ήταν μια ελιά με κάποιο ίσκιο που κάπως θα βοηθούσε, αλλά δεν έφτανε λόγω της αλυσίδας του.

Καταγγείλετε περιπτώσεις κακοποίησης, είναι πολλές το ξέρουμε, αλλά πλέον θα κόβονται και τα διοικητικά πρόστιμα και αυτό ελπίζουμε να συντελέσει στη μείωσή τους. Βάλτε ένα μπολ με νερό στο σκυλί που βλέπετε πως δεν έχει, μην το βαπτίζετε υπόθεση αλλουνού και προσπερνάτε» αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια».

 Το δύστυχο πλάσμα δεν μπορούσε να πάει στη σκιά του δέντρου
εξαιτίας της αλυσίδας του 

Η Αστυνομία κατάφερε να βρει τα στοιχεία του «ιδιοκτήτη» του σκύλου, αλλά όχι τον ίδιο καθώς απουσίαζε από το σπίτι του κι έτσι δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.