Αγωγιάτες στην Σαντορίνη χτύπησαν φιλόζωους που διαμαρτύρονταν για τη συστηματική κακοποίηση των γαϊδουριών

Απρόκλητη επίθεση με μπουνιές, σπρωξιές, βρισιές και ξύλο δέχθηκαν από αγωγιάτες στην Σαντορίνη οι φιλόζωοι χθες το μεσημέρι λίγο πριν ξεκινήσουν την ειρηνική διαμαρτυρία τους κατά της κακοποίησης των ιπποειδών στο κυκλαδίτικο νησί που προγραμμάτισε να διοργανώσει η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018. Ακόμα κι ένα 16χρονο κορίτσι που συμμετείχε στη διαμαρτυρία μαζί με τη μητέρα του κατέληξε στο νοσοκομείο με χτύπημα στο μάτι.

 

 

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αλλά και όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο, οι αγωγιάτες τους την είχαν στημένη στα σκαλάκια όπου ανεβοκατεβαίνουν υπερφορτωμένα τα γαϊδουράκια και εκεί απρόκλητα χειροδίκησαν εις βάρος τους στέλνοντας 4 άτομα στο νοσοκομείο, ανάμεσα τους κι ένα 16χρονο κορίτσι που δέχθηκε μπουνιά στο μάτι.

Από τους τραμπουκισμούς τους δεν γλύτωσαν ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα αφού οι αγωγιάτες άρπαξαν με τη βία τις τσάντες και τα κινητά τους – και τα πέταξαν στον γκρεμό, μαζί και τα πανό. Μέχρι και τα πλακάτ τους άραξαν και τους έβαλαν επί τόπου φωτιά.

 

 

Σύμφωνα με καταγγελία της ομάδας ακτιβιστών DREAMDANCERS διαδηλωτής που του έσπασαν οι αγωγιάτες την κάμερα προφανώς για να μην καταγράφει τους τραμπουκισμούς τους κατέληξε στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο. Σταμάτησαν μόνο όταν εμφανίστηκε η αστυνομία. Η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS ανέφερε χθες τα εξής: «Καθώς κατέβαιναν τα παιδιά στο σημείο της συνάντησης στο λιμάνι άκουσαν από ψηλά φασαρία και φωνές.

Οι αγωγιάτες όρμησαν σε μια άλλη ομάδα ακτιβιστών που συμμετείχαν στη δράση. Άρπαζαν από πάνω τους τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα πετούσαν. Κάποιοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Στις σκάλες όρμησαν στον Αβραάμ και του πήραν και έσπασαν την κάμερα.. Άρπαξαν τα πανό που κρατούσε η Μάχη και τα έκαψαν. Η αστυνομία ήρθε γρήγορα και πρόλαβαν τα χειρότερα.. Η ΠΦΠΟ μιλά με τον δήμαρχο. Προς το παρόν ο Αβραάμ νοσηλεύεται. Είχε λιποθυμικό επεισόδιο και του γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις».

 

 

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της  Ελισάβετ Χατζή που συμμετείχε στη διαμαρτυρία μαζί με την 16χρονη κόρη της ου δέχθηκε επίθεση από τους αγωγιάτες που δεν δίστασαν να χτυπήσουν ένα ανήλικο παιδί: «Φορώντας πένθος στο χέρι για τα θύματα των πυρκαγιών, κατεβαίναμε ήρεμα και αμέριμνα τα σκαλιά για να σταθούμε στο λιμάνι ώστε να αρχίσουμε ειρηνικά τη διαμαρτυρία μας κρατώντας πλακάτ με φιλοζωικά συνθήματα και τραγουδώντας φιλοζωικά τραγούδια.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ! 2 άτομα στο νοσοκομείο και άλλοι δυο ελαφρά τραυματισμένοι. Μας την έπεσαν ΞΑΦΝΙΚΑ και ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ καμιά 20αριά μανιασμένοι αγωγιάτες μας έριξαν κάτω και μας χτυπούσαν αλύπητα! Μας άρπαζαν τα πλακάτ και τα έβαλαν φωτιά, επίσης τα κινητά τα πανό και τις τσάντες και τα πετούσαν απ το γκρεμό. Η Αρετή η 16χρονη κόρη μου που ήρθε για να τραγουδήσει έφαγε ξόφαλτση μπουνιά στο μάτι.

 

 

Τους σταμάτησε η αστυνομία αλλιώς θα μας είχανε σκοτώσει! Οι κοπέλες που είναι στο νοσοκομείο τη μία την έριξαν κάτω την έσερναν τη χτυπούσαν και πήγαν να την πετάξουν απ τον γκρεμό. Της άλλης της έβγαλαν τον ώμο!!! Εγώ έχω μώλωπες στα χέρια. Πονάμε. Αυτοί που χτυπούσαν με μανία το έσκασαν και εξαφανίστηκαν μόλις είδαν την αστυνομία να ανεβαίνει.

Οι υπόλοιποι δεν τους κατονομάζουν. Δώσαμε καταθέσεις και θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες προσεκτικά και με συμβουλές δικηγόρων-ακτιβιστών όταν αναρρώσουμε».

 

 

 

Η κατάπτυστη, απαράδεκτη και καταδικαστέα βιαιοπραγία και λεκτική επίθεση των αγωγιατών στην Σαντορίνη σε βάρος των διαδηλωτών, εκ των οποίων η πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες, αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι άνθρωποι που κακοποιούν τα ζώα δεν έχουν καμία ηθική αναστολή να σηκώσουν το χέρι τους και να χτυπήσουν τον συνάνθρωπό τους.