Ακόμα τέσσερα αδέσποτα σκυλιά βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες στην Έδεσσα

Νέα φονική επιχείρηση με δηλητηριασμένη τροφή έγινε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου 2017 στην πόλη της Έδεσσας με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τέσσερα ακόμα αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονταν υπό τη φροντίδα των εθελοντών του Φιλοζωικού Συλλόγου Έδεσσας «Respect the animals».

Το νέο έγκλημα διαπράχθηκε λίγες μέρες μετά το κατάπτυστο άρθρο τοπικής ιστοσελίδας που έφερε τον τίτλο «Συνεχίζεται η παρέλαση των σκύλων στον πεζόδρομο», το οποίο στοχοποιούσε τ’ αδέσποτα ζώα.

 

 

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας αναφέρει για τα νέα κρούσματα δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων: «Πολύ άσχημη η χθεσινή βραδιά. Χάσαμε ξανά, τέσσερα, αυτή τη φορά, αδέσποτα σκυλάκια μας.

Κάποιος «ανθρωπάκος» τα σκότωσε. Κάποιος από την πόλη μας.  Από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 4 τα ξημερώματα έγινε το έγκλημα. Η Τιγρένια βρέθηκε μπροστά στην πόρτα του Lidl, ο Antonio στο πάρκινγκ και ο Τσομπανάκος με τον Τυφλό, όπως τον αποκαλούσαμε, στα 15 μέτρα, σε κάτι χώματα.

 

 

Ευτυχώς, ο Rex, που κάθεται πλάι στο πτώμα της Τιγρένιας, ζει! Τον πιάσαμε το πρωί την ώρα που έτρωγε κάτι μυστήρια κρέατα, τα οποία ή είχαν ξεμείνει από χθες το βράδυ πίσω από τους κάδους, ή ήταν η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας όσων επέζησαν.

Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο από τον υπεύθυνο του καταφυγίου, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ώστε να προκληθεί εμετός και όλα πήγαν καλά!

 

 

Τα κρέατα καθώς και δείγμα από τα στομάχια των αδικοχαμένων σκύλων, αύριο θα φτάσουν στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα και παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι για το θλιβερό αυτό περιστατικό, να το καταθέσει άμεσα στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η θλίψη και η οργή που νιώθουμε για όλα τα ζωάκια που πεθαίνουν με τέτοιο τρόπο, τόσο βάναυσα» καταλήγει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας.

 

 

Θυμίζουμε ότι στις 31 Ιανουαρίου ο Φιλοζωικός Σύλλογος Έδεσσας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με τη στοχοποίηση των αδέσποτων ζώων της πόλης της Έδεσσας από συγκεκριμένη τοπική ιστοσελίδα: «Προσφάτως, αναρτήθηκε στην τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα tastv.gr, ένα άρθρο (http://tastv.gr/…/edessa-synehizetai-i-parelasi-ton-skylion…) με το οποίο ο διαχειριστής της επηρεάζει τη γνώμη των πολιτών της Έδεσσας εις βάρος των αδέσποτων, (αυτό γίνεται αρκετά συχνά), προκαλώντας φόβο και στοχεύοντας στην εξαφάνισή τους από τους δρόμους της πόλης.

Ο εγκλεισμός αδέσποτων απαγορεύεται δια του νόμου, οπότε προτρέπει σε διάπραξη παρανομίας δια του Τύπου, κάτι που ο ποινικός κώδικας απαγορεύει, σύμφωνα με το άρθρο 191. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ο ίδιος ο διαχειριστής της εφημερίδας είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, από τον οποίο προφανώς και διεγράφη. Θεωρούμε χρέος μας προς την κοινωνία της Έδεσσας, ακόμα και προς τα ίδια τα αδέσποτα, για τα οποία είμαστε η φωνή τους, να απαντήσουμε ανοιχτά στον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας προς αποκατάσταση της αλήθειας, καταδικάζοντας κάθε είδους κινδυνολογίες.

 

 

Πράγματι, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούσε ένα θηλυκό σκυλί σε οίστρο, προκαλώντας αναστάτωση στα αρσενικά της πόλης, δημιουργώντας αγέλη. Σε καμία περίπτωση όμως τα σκυλιά που ακολουθούσαν το θηλυκό δεν έφεραν αναστάτωση στους συμπολίτες μας.

Δεν έδιναν σημασία καν στον κόσμο που περνούσε από δίπλα τους. Η ουσία είναι πως το θηλυκό σκυλί εγκαταλείφθηκε πρόσφατα και δεν πρόλαβε να στειρωθεί έγκαιρα, προς απάντηση όλων αυτών που απαιτούν τη στείρωση των αδέσποτων, χωρίς να καταλαβαίνουν πως δεν είναι δυνατό να μυριζόμαστε-προλαβαίνουμε ακόμα και το σκυλί που εγκαταλείφθηκε μόλις χθες.

 

 

Οπότε, θεωρούμε γελοίο να γίνεται γνωστό μέσα από φωτογραφίες και βίντεο το γεγονός πως κάποια αδέσποτα προσπαθούν να ζευγαρώσουν, ενώ στην πραγματικότητα το πρόβλημα είναι η εγκατάλειψη τους και το πόσο βάναυσα φέρονται οι άνθρωποι σε αυτά. Εν ολίγοις, σκοπός του άρθρου είναι η στοχοποίηση των ζώων και όχι αυτών που τα εγκαταλείπουν.

Επίσης, ο σύλλογός μας σε συνεργασία με τους εθελοντές του Καταφύγιου, τον υπεύθυνο του Καταφυγίου και το Δήμο, φέρνει εις πέρας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, υπερασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα των ζώων και κάνοντας ότι καλύτερο για αυτά!

 

 

Αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να διαψεύσει, εφόσον υπάρχουν στοιχεία και ολόκληρο αρχείο που μπορούν να αποδειχτούν τα όσα υποστηρίζουμε! Οπότε, φαίνεται ξεκάθαρα από το άρθρο (και από παλαιότερα άρθρα) πως το πρόβλημα του κυρίου είναι προσωπικό, απέναντι στο Δήμο και στα αδέσποτα.

Δεν έχει υπάρξει ποτέ καμία αναφορά προς τους αναγνώστες του για το πόσες στειρώσεις έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, πόσα χειρουργεία, εμβολιασμούς.

 

 

Πόσες υιοθεσίες έχουν γίνει! Πόσα άτομα πασχίζουν καθημερινά για την επιβίωση όλων αυτών των ζώων, για τα οποία με ανήθικο και παράνομο τρόπο προσπαθεί να επιβάλλει την άποψή του μέσω της ιστοσελίδας του, κρυμμένος πίσω από μια οθόνη!

Δεν έχει γραφτεί ποτέ κάτι σχετικό για τις δεκάδες εγκαταλείψεις που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά και ουδέποτε προφανώς για τα εγκλήματα που γίνονται κατά καιρούς από συμπολίτες μας.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποια περιστατικά, διαβάστε τα με προσοχή και αναρωτηθείτε ποιος τελικά κάνει κακό στην κοινωνία μας, ο άνθρωπος ή το ζώο;