Αλυφαντά Λέσβου: Νεκρά από φόλες τα δύο σκυλιά που φιλοξενούσε εθελόντρια του Συλλόγου «Η Κιβωτός Μυτιλήνης»

Δύο από τα σκυλιά που φιλοξενούσε βρήκε χθες νεκρά από δηλητηριασμένα λουκάνικα στην αυλή του σπιτιού της στα Αλυφαντά Λέσβου μια εθελόντρια – μέλος του Συλλόγου Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης», ενώ ένα τρίτο που εντόπισε σε κακή κατάσταση με εμφανή συμπτώματα δηλητηρίασης, μεταφέρθηκε έγκαιρα σε κτηνιατρείο όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και σώθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου «Η Κιβωτός Μυτιλήνης», το πρώτο νεκρό ζώο, το οποίο ήταν ένα καθαρόαιμο Τζακ Ράσελ που βρέθηκε εγκαταλειμμένο και διασώθηκε, θα δινόταν σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου για υιοθεσία, ενώ το δεύτερο ήταν ένα αδέσποτο   (παρατημένο από κτηνοτρόφο) που είχε στειρωθεί με έξοδα του Συλλόγου «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» το 2018.

 

 

«Η φόλα μάλλον ήταν ταχείας δράσης καθώς και τα δύο βρέθηκαν πάρα πολύ ζεστά. Μάλιστα το Τζακ Ράσελ πέθανε μέσα στην αυλή όπου φιλοξενούταν. Δύο μικρόσωμα ζώα που δεν πείραζαν ούτε μύγα.

To τρίτο σκυλί σώθηκε οριακά, και όπως αποδείχθηκε στο κτηνιατρείο το δηλητήριο ήταν μέσα σε λουκάνικα. Πόσο πιο κάτω μπορούμε να πάμε ακόμα...» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης».

 

 

Όποιος γνωρίζει κάτι για το έγκλημα της θανάτωσης των ζώων να ενημερώσει είτε τον Σύλλογο «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» είτε την Αστυνομία.