Αναζητείται ο δράστης της μαζικής δηλητηρίασης ζώων στον Πόρο Λευκάδας

Δεκάδες νεκρά ζώα από δηλητήριο αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης 24 Μαρτίου οι κάτοικοι του χωριού Πόρος στη Λευκάδα με τις Αρχές και το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας να κινητοποιούνται άμεσα με στόχο την ανεύρεση μαρτύρων και στοιχείων που θα οδηγήσουν στα ίχνη του δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ζώων είναι 30 γάτες, ένα σκυλάκι και 4 πουλιά ενώ αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους καθώς ο υπεύθυνος αυτής της αποτρόπαιας πράξης έριξε παντού το δηλητήριο. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα άτυχα ζώα είχαν στο στόμα τους μαύρο υγρό και όπως αναφέρει το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας εάν πρόκειται για το δηλητήριο που υποψιάζεται ελάχιστοι το διαθέτουν στη Λευκάδα. Ήδη κάποια από τα πτώματα των γάτων έχουν μεταφερθεί σε κτηνιατρικό κέντρο για να τους γίνει νεκροψία ώστε να εντοπιστεί εργαστηριακά το είδος του δηλητηρίου.

 

 

Το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «Δεν πρόλαβε καλά - καλά να μπει η άνοιξη και στην Λευκάδα ξεκίνησαν να πέφτουν οι φόλες σαν βροχή. Πριν λίγες μέρες στην Νικιάνα, μέρος όπου πολύ συχνά ξεφορτώνονται αδέσποτα και δεσποζόμενα μ’ αυτόν τον εγκληματικό τρόπο, και τώρα στον Πόρο. Ξημερώνοντας, οι κάτοικοι του χωριού αντίκρισαν το αποτρόπαιο θέαμα.

Δεκάδες πτώματα γατών σπαρμένα παντού, με μαύρο υγρό να αναβλύζει από το στόμα τους. Ο μέχρι τώρα θλιβερός απολογισμός των σκοτωμένων ζώων είναι 30 γάτες, 1 σκυλί και 4 πουλιά. Ο αριθμός όμως θα αυξηθεί καθώς αγνοούνται πολλά γατιά και δεσποζόμενα σκυλιά. Ποιός ξέρει πόσα άγρια ζώα θα βρεθούν τις επόμενες μέρες δηλητηριασμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Ελλομένου, στο οποίο απευθύνθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Η κινητοποίηση των κατοίκων και του σωματείου μας για εύρεση στοιχείων και μαρτύρων είναι μεγάλη».

Όποιος γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία για τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων να επικοινωνήσει επώνυμα ή και ανώνυμα είτε με το Αστυνομικό Τμήμα Ελλομένου στο 2645095207 είτε με το Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας στο 6943212791.