Αναζητούν τη γυναίκα που άρπαξε αδέσποτο κουτάβι που φρόντιζαν φιλόζωοι στο Μενίδι και το εγκατέλειψε στην Κάτω Ηλιούπολη

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης αναζητεί τη γυναίκα, η οποία το πρωί της Παρασκευής 16 Νοεμβρίου 2018, άρπαξε ένα αδέσποτο κουτάβι μέσα από τα χέρια των ανθρώπων που το φρόντιζαν στην περιοχή Λαθέα στο Μενίδι Αττικής  και στη συνέχεια το εγκατέλειψε στην Κάτω Ηλιούπολη αφού εκεί  εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας μέρας από περαστικό να τρέχει πανικόβλητο στην οδό Σκόπα.  

Σύμφωνα με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης πρόκειται για μια γυναίκα κάτοικο Ηλιούπολης, πολύ αδύνατη με μαύρα μακριά μαλλιά, η οποία κυκλοφορεί με ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Citroen.

 


Το κουταβάκι σε κατάσταση σοκ προσπαθούσε να κρυφτεί
κάτω από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Κάτω Ηλιούπολη

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης αναφέρει γι’ αυτό το περίεργο περιστατικό αρπαγής αδέσποτου ζώου τα εξής: «Το πρωί της 16ης Νοεμβρίου 2018 στο Μενίδι έγινε αρπαγή αδέσποτου κουταβιού από μια άγνωστη γυναίκα που δήλωσε κάτοικος Ηλιούπολης, η οποία πήρε το ζώο παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων που φρόντιζαν αυτό και το αδερφάκι του να την σταματήσουν.

Το ίδιο βράδυ, στην οδό Σκόπα στην Κάτω Ηλιούπολη εντοπίστηκε από περαστικό ένα κουτάβι σε κατάσταση σοκ, που έτρεχε κλαίγοντας πανικόβλητο στους δρόμους και κρυβόταν κάτω από παρκαρισμένα αμάξια. Στο σημείο έσπευσε άμεσα εθελόντριά μας, αλλά παρά τις προσπάθειές της μαζί με άλλους πολίτες δεν κατάφερε να το πιάσει.

 


Οι αναρτήσεις για την αρπαγή του κουταβιού από το Μενίδι
 και ο εντοπισμός του στην Κάτω Ηλιούπολη 

Χάρη στην ανάρτηση που είχαν κάνει από την ώρα της αρπαγής οι φροντιστές του κουταβιού στο Μενίδι, γρήγορα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για το ίδιο ζώο. Ειδοποιήθηκαν οι άνθρωποι που ήρθαν αμέσως από το Μενίδι στο σημείο και το κουταβάκι μόλις τους άκουσε έτρεξε στην αγκαλιά τους!

Αναζητούμε την αυτουργό αυτής της εγκληματικής πράξης, ώστε να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για το γεγονός ότι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ εξέθεσε τη ζωή του κουταβιού αυτού, κι ως δείχνουν τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα και άλλων ζώων- σε κίνδυνο. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα και καμία δικαιολογία να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις ζωές εθελοντών που αυτή τη στιγμή φιλοξενούν διψήφιο αριθμό ζώων ο καθένας στα σπίτια τους. Έχει ειδοποιηθεί και η Αστυνομία».

Όποιος είδε ή γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης μέσω της Σελίδας της που διαθέτει στο facebook.