Αναζητούν τον δολοφόνο που εκτέλεσε τον πιο αγαπητό αδέσποτο σκύλο στον Μόλυβο Λέσβου

Οργή, αγανάκτηση και θλίψη για τη δολοφονία του Σπιν, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά αδέσποτα σκυλιά στον Μόλυβο της Λέσβου, αισθάνονται οι φιλόζωοι κάτοικοι του χωριού, που δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα ότι αυτό το καλοκάγαθο πλάσμα που ήταν μέλος της τοπικής κοινωνίας τους δεν υπάρχει πια ανάμεσά τους κι έφυγε τόσο αναπάντεχα από τη ζωή εξαιτίας ενός υπάνθρωπου που το εκτέλεσε δια πυροβολισμού.

Το έγκλημα έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στην περιοχή της Αγίας Κυριακής. Ο δράστης πυροβόλησε τον Σπιν στο πίσω μέρος του σώματός του και μέσα σε λίγα λεπτά ο σκυλάκος πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία. Περίοικοι κάλεσαν την Αστυνομία και ενημέρωσαν την πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Λέσβου «Ο Πάνας» κα Βάσω Καζλάρη.

 

 

«Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, αφού στη γειτονιά που δολοφονήθηκε ο σκύλος όλοι ξέρουν όλους και ο κύκλος είναι στενός. Πρόκειται για ένα πρωτάκουστο γεγονός για το Μόλυβο, που συνέβη μέρα μεσημέρι», ανέφερε η κα Βάσω Καζλάρη.

Η Έλπα Σπαθάρη, φιλόζωος και κάτοικος της Λέσβου, αναφέρει για τον Σπιν: «Ο Σπιν ήταν ένα πολύ αγαπημένο και καλοφροντισμένο αδέσποτο στον Μόλυβο. Φίλος όλου του χωριού, συνόδευε τα παιδιά στο σχολείο και τους μεγάλους στις δουλειές τους. Λέω ήταν, γιατί την Κυριακή, ένα θηρίο ανήμερο, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, έτσι ,γιατί κάποια άγρια ένστικτα δεν μπορούν να συγκρατιούνται για πολύ. Σήμερα σκυλιά, αύριο ποιος ξέρει, ίσως και παιδιά. Εσείς που ξέρετε κάτι - μέρα μεσημέρι ήταν- καλά θα κάνετε να το δηλώστε στην αστυνομία. Μην εκτρέφετε διαβόλους στον κόρφο σας...».

Φωτογραφίες: Εφημερίδα Εμπρός και Ηλέκτρα Βαλάση